- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Miloš je pomogao Zvezdi kada je bilo teško – sada je doneo najtežu odluku

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaMiloš Ninković
Miloš Ninković - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
Pratite nas
Čuveni srpski vezista Miloš Ninković zvanično će na kraju sezone australijske A lige završiti profesionalnu karijeru. Pamtiće se njegove partije u ekipi Crvene zvezde gde je često „bacao“ magiju igrom na sredini terena.
Njegov poslednji klub biće Vestern Sidnej za koji je vezista ove sezone upisao pet nastupa.
Ninković će zauvek biti upamćen po odluci da 2013. dođe u Crvenu zvezdu koja se tada borila za golu egzistenciju. Želeo je Ninković da ostvari dečački san i sa Zvezdom podigne pehar, iako je u tom trenutku imao daleko unosnije ponude.
Srpski fudbaler (39) je poznat po tome što je igrao za Dinamo Kijev od 2004. do 2013. godine, a deo sezone 2012/13 proveo je na pozajmici u Evijanu. Ninković je sa Dinamom osvojio dva nacionalna prvenstva i dva Kupa, a trijumfovao je i u Superkupu.
Poslednjih godina bivši reprezentativac Srbije (28 utakmica) igrao je u Australiji. Sa Sidnejem, za koji je igrao od leta 2015, Ninković je osvojio tri titule šampiona Australije.
U ne baš lepim odnosima se popularni Nine rastao sa Sidnejom 2022. godine, da bi ga oberučke prihvatio gradski rival Zapadni Sidnej, iz čijeg dresa će na kraju sezone srpski vezista i otići u zasluženu penziju.
„Najsrećniji sam kada sam na terenu. Biću zahvalan Vestern Sidneju do kraja života. Mogao sam da uživam u fudbalu, brinuli su o meni i o mojoj porodici. Imam još nekoliko utakmica, kao i finale, želim da uživam. Prvi ugovor potpisao sam sa 16 godina, a u decembru punim 40. To je čak 24 godine u fudbalu“, emotivan je bio Miloš Ninković, koji se borio da ne zaplače.
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
SPORT
Hrvat „uticao“ da poraste „srpska kolonija“ na Balearima /foto, video/
Hrvatska – Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
SPORT
Mali je veliki, a hit Mundijala je prerano završio afričku priču /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala