- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mali je veliki, a hit Mundijala je prerano završio afričku priču /video/

© AP Photo / Frank AugsteinHrvatska – Maroko
Hrvatska – Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
Pratite nas
Spuštena je zavesa na utakmice osmine finala Kupa afričkih nacija i poznati su četvrtfinalni parovi. Mali je „preživeo“ Burkinu Faso – 2:1, dok je hit Mundijala u Kataru reprezentacija Maroka, iznenađujuće eliminisan od Južne Afrike (0:2).
Mali je opravdao ulogu blagog favorita u dvoboju sa Burkinom Faso, gde je štoper Burkine Edmon Tapsoba već u trećem minutu pogodio sopstvenu mrežu, što je u velikoj meri olakšalo posao velikom Maliju.
Do odlaska na veliki odmor mreže su mirovale, da bi u nastavku pala još dva gola. Po jedan na obe strane.
Prvo je Sinajoko na asistenciju Traorea duplirao prednost, da bi konačnih 2:1 postavio fudbaler Aston Vile Bertran Traore golom iz penala u 57. minutu.
Posle Malija i Burkine Faso, na teren su istrčali fudbaleri Maroka i Južne Afrike.
Jasno je da je Maroko kao polufinalista Svetskog prvenstva u Kataru, sa timom prepunim zvezda evropskog fudbala, slovio za izrazitog favorita.
Bunu koji je Sevilju i Evropu zamenio Arabijom, bio je među stativama, ispred njega prva zvezda tima Ašraf Hakimi, tu su još Amrabat iz Mančester junajteda, En Nesiri iz Sevilje, sve ozbiljni igrači koji igraju u najvećim evropskim klubovima. Ali, ne igraju fudbal imena, već igrači na terenu. To je pokazala Južna Afrika.
Maliju je opravdano poništen gol u 33. minutu na asistenciju VAR (video tehnologije), da bi u drugom poluvremenu usledio šok za Maroko u režiji Makgope koji je pogodio u 57. minutu.
Moglo je drugačije da se završi da je prva zvezad Maroka Hakimi bio precizan u 85. minutu, kada je neometan sa 11 metara iz penala pogodio samo prečku.
Do kraja susreta od nemoći i besa „pocrveneo“ je Amrabat, dok je Mokoena u 95. minutu stavio tačku na „i“, trasirajući svom nacionalnom timu put u četvrtfinale KAN.
A tamo će Nigerija udariti na ANgolu, sastaju se još: Zelenortska Ostrva i Južna Afrika, Mali – Obala Slonovače i Kongo – Gvineja.
Ivan Ignjatijev - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
SPORT
Rus stigao u Pančevo: „Srbija i Rusija su bliske – brzo ću se prilagoditi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala