- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: „Jedan od najgorih mečeva – nadam se da ću se vratiti“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
Pratite nas
Novak Đoković pojavio se posle poraza u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera – 1:6, 2:6, 7:6, 3:6 na konferenciji za medije u Melburnu, gde je poručio da je odigrao jedan od najgorih mečeva na grend slem turnirima.
„Sve čestitke Sineru koji igra fantastičan turnir i potpuno zasluženo je u finalu. Bio sam šokiran nivoom moje igre, ništa nije bilo kako treba i u lošem pravcu je išao nivo moje igre. Ovo je jedan od mojih najgorih mečeva na grend slem turniru u mojoj karijeri. Nije uopšte prijatno kada se završi na ovakav način. Čestitke mom protivniku zbog svega što je uradio bolje nego što sam uradio ja“, bili su prvi utisci Đokovića.
Priznao je sebi, a i drugima Novak da tokom čitavom turnira u Melburnu nije bio na svom prepoznatljivom nivou.
„Iskreno, nisam igrao bliz toga koliko mogu. Možda protiv Manarina je to dobro izgledalo, ali na ostalim mečevima nisam igrao onako kako igram običano u Australiji. Ovaj poraz me je iznenadio, nisam znao da će biti tako loše u prva dva seta. Nisam osećao sebe na ovom turniru, uvek očekujem najviše od sebe, ali danas nije bilo suđeno“, pogledao je istini u oči Đoković.
Jedno od neizbežnih pitanja na konferenciji za medije odnosilo se na to što ga je Janik Siner dobio u prethodna tri od četi meča.
„Janik udara lopticu veoma jako. Igra jako brzo i trudi se da bude agresivan, voli to. Pogađa uglove i unapredio je brzinu, takođe servira preciznije, a napredovao je i u mentalnom delu. Možda se malo mučio da osvoji bitne mečeve, ali sada je uz iskusne trenere uspeo da prevaziđe taj psihički momenat. Na odličnom je putu da osvoji svoj prvi grend slem“, rekao je Đoković.
Vruća je bila Novakova glava i nije mogao još da sumira utiske sa Australijan opena. Neizbežna tema bile su Olmpijske igre u Parizu i naravno grend slemovi.
„Što se tiče Australijan opena i naredne godine, još je vruća glava i ne mogu da opišem stvari na pravi način. Nizu je jednom morao da dođe kraj. Idemo dalje. Nadam se da ću još jednom moći da se vratim i da igram makar još jednom ovde. Što se tiče olimpijskih igara, hajde da vidimo. Još ima velike nade za ostale Grend slemove, kao i za Olimpijske igre. Tek smo na startu sezone. Poraz u polufinalu nije nešto na šta sam navikao, jer sam mnoge sezone započinjao trofejom u Melburnu. Videćemo kako će sve izgledati do kraja sezone“, zaključio je Novak Đoković, koji je ostao na rekordnih 10 titula u Australiji, od čak 24 grend slem trofeja koliko ih ima.
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
SPORT
Siner jasan: Pobeda karijere!
NOvak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
SPORT
Đoković eliminisan sa Australijan opena – Surovi Siner u prvom grend slem finalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala