- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Siner jasan: Pobeda karijere!

© AP Photo / Alessandra TarantinoJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
Pratite nas
Italijan Janik Siner pokazao je još jednom protiv Novaka Đokovića da je vrhunski teniser. Jer, tri pobede na svetskim brojem jedan u prethodna četiri međusobna duela, nikako ne mogu biti slučajnost. On je otkrio da mu je Srbin pomogao da postane bolji igrač.
Razoružao je „grešnik“ Đokovića u četiri seta, tokom kojih mu nije prepustio ni brejk loptu, što je samo po sebi impresivno. Italijan je slavio posle tri sata i 26 minuta borbe, rezultatom 6:1, 6:2, 6:7, 6:3 za svoje prvo grend slem finale.
Posle meča Siner je na terenu dao izjavu Džimu Kurijeru.
„Najveće dostignuće u mojoj karijeri. Vrlo težak meč. Jako sam dobro počeo, prva dva seta prosto sam imao osećaj da se Novak ne oseća dobro na terenu i hteo sam da ga guram. U trećem sam pogrešio na meč lopti, ali to je tenis. U četvrtom sam dobro počeo i isto tako završio. Fantastična atmosfera, hvala publici. Nestrpljivo sam čekao ovaj meč, dobro je prosto da igrate protiv igrača od kog možete da učite. Na Vimbldonu sam od njega izgubio polufinale, naučio sam, to je jedan proces koji morate da prođete. Hvala svima, hvala i timu“, rekao je Janik.
Na konstataciju Kurijera da je Novaka jako teško dobiti,a Siner ga je dobio u tri od prethodna četiri dvoboja, bivšeg tenisera je zanimalo šta i kako to radi kada mu polazi za rukom da pobeđuje Đokovića.
„Uf, ne znam, pitajte njega. Mislim da igramo slično, što više lopti da se vrati, što bolji ritern. On je sjajan server, pokušao sam da predvidim gde će servirati, pokušao sam i da ga nateram da se kreće. Igrao sam i neke različite mečeve sa njim, ali bilo je zadovoljstvo biti ovde sa njim“, iskren je Italijan.
Kurijer ga je zatim pitao da li se seća da je Novak Đoković davao svojevremeno savete njegovom treneru, kako da Siner popravi igru.
„To je istinita priča. Kada sam bio mlađi, 16-17 godina imao sam priliku da vežbam sa njim u Monaku. Tu je bio za mene proces da učim od najboljeg igrača sveta. Rekao mi je tada da više krećem na loptu, da ne budem toliko predvidljiv u svojoj igri. Probali smo i mislim da je vredelo. Servis je mnogo napredovao kod mene, ali i dalje imam osećaj da mogu mnogo da napredujem i imam sjajan tim koji me gura u tom smeru“, rekao je Siner Džimu Kurijeru.
Prvo tvoje grend slem finale, šta misliš o tome?
„Uf, ne znam stvarno šta da kažem. Došao sam ovde, odigrao sam par egzibisionih mečeva sam odigrao. Samopouzdanje koje sam dobio na kraj sezone, mi je dalo veru da mogu da dobijem najboljeg igrča na svetu. Prošao sam sa osmehom i daću sve od sebe u nedelju“, istakao je Siner.
Šta misliš o polufinalu Medvedev – Zverev, da li ćeš pratiti taj meč?
„Da, veliki sam fan tenisa. Za mene je super kada mogu da gledam. Oni su sjajni igrači, oni su sami međusobno igrali mnogo puta, biće super zanimljivo. Saša se vratio, igra sjajno, Danil je takođe sjajan, videćemo ko će biti s druge strane mreže“, rekao je Siner, dodajući da je ove bez porodice i da će tako biti i u finalu.
„Dobro jutro mojoj porodici, već svima koji su mi bliski, Italijanima, navijačima. Probaću i daću sve najbolje od sebe u nedelju“.
NOvak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
SPORT
Đoković eliminisan sa Australijan opena – Surovi Siner u prvom grend slem finalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala