- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijani „popeli“ Sinera na Olimp

© AP Photo / Alessandra TarantinoJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
Pratite nas
Svetski mediji očekivano su sa puno pažnje ispratili senzaciju u Melburnu i eliminaciju Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera. Italijanska "Gazeta delo sport" izašla je u javnost s naslovom "Siner na Olimpu, pobeđen Đoković".
U grčkoj mitologiji planina Olimp je dom Bogova, pa su kolege iz Italije na dovitljiv način uspele da oslikaju dominaciju i pobedu Janika Sinera nad Novakom Đokovićem.
U prošlosti su se igrali s naslovom oko krunisanja "grešnika", kom je Novak predao krunu, bilo je to posle pobede Italijana u grupnoj fazi Završnog Mastersa u Torinu, s tim što su se tad žestoko prešli, jer su požurili.
Novak jeste pao tada pred Sinerom, ali je u daleko važnijem njihovom dvoboju u finalu Srbin izašao kao apsolutni pobednik.
Sada je "Gazeta" izbegla krunu, krunisanje i sve ostalo iz prethodnog puta, već su na orginalan način "popeli" svog heroja nacije Janika Sinera na čuvenu planinu Olimp.
Kada su u pitanju britanski mediji, Dejl Mejl se opredelio za naslov "No way back for Novak", što u prevodu na srpski znači da za Novaka nema povratka.
Podsetimo, svetski broj jedan pao je u polufinalu u borbi od četiri seta pred strašnim Italijanom, koji se izborio za prvo grend slem finale u dosadašnjoj karijeri. Siner je slavio po setovima 6:1, 6:2, 6:7, 6:3 i naneo je Đokoviću prvi poraz posle šest godina na Australijan openu, prekinuvši njegov neverovatan niz od 33 uzastopne pobede.
Siner je tako još jednom pokazao da je najopasniji mogući rival za 36-godišnjeg Srbina, kog je pobedio u prethodna tri od četiri međusobna duela, dok je ukupan skor 4:3 za Đokovića.
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
SPORT
Siner jasan: Pobeda karijere!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
SPORT
Đoković: „Jedan od najgorih mečeva – nadam se da ću se vratiti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala