- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan i Zvezda dobili rivale za četvrtfinale Kupa – Avramović srećan zbog čačanskog derbija

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
Pratite nas
Žreb za Kup Radivoja Koraća u četvrtfinalu tog turnira spojio je Crvenu zvezdu i FMP, dok će Partizan igrati protiv Hercegovca, debitanta iz Gajdobre.
Preostala dva četvrtfinalna para čine Borac iz Čačka i Čačak 94, odnosno Mega – Vojvodina.
Večiti derbi moguć je tek u finalu. U polufinalu pobednik meča Zvezda – FMP ide na boljeg iz čačanskog derbija, dok će bolji iz duela Partizan –Hercegovac na Megu ili Vojvodinu.
Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća i ove godine održaće se u Nišu, po 19. put, od 14. do 17. februara.
„Finalni turnir je od velikog značaja za srpsku košarku i srpski sport. Apelujem na sve navijače da kulturno bodre svoj tim, jer takmičenje nosi ime po jednoj od najvećih legendi našeg sporta. Biće to praznik košarke i želja je da svi uživamo“, istakao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović.
Uoči žreba minutom ćutanja odata je počast preminulom košarkašu i treneru Dejanu Milojević.
Ceremoniji žreba prisustvovali su treneri Zvezde i Partizana Janis Sferopulos i Željko Obradović, prvotimci i reprezenzativci Srbije Dejan Davidovac, Branko Lazić, Aleksa Avramović, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kao i predstavnici svih klubova učesnika.
"Izuzetno sam zadovoljan žrebom, to je hajlajt ovog dana. Šalim se. Srećan sam, pošto imam prijatelje u oba kluba iz Čačka. Baš sam priželjkivao da se to desi. Pogotovo što je Čačak 94 u uzlaznoj putanji. Nadam se da će ih ovo dodatno motivisati da igraju dobru utakmicu protiv Borca. Borac je moj klub i nadam se da će biti dobra zabava", rekao Avramović posle žreba.
Pobednik meča Borac - Čačak 94 igraće u polufinalu Kupa sa boljim iz duela između Crvene zvezde i FMP-a.
Košarkaši Partizana će u četvrtfinalu Kupa igrati sa Hercegovcem, a pobednik ovog meča sastaće se u polufinalu sa boljim iz duela između Mege i Vojvodine. "Večiti derbi" između Partizana i Zvezde moguć je tek u finalu Kupa Radivoja Koraća.
"Srećan sam što ćemo igrati protiv Hercegovca. Igraćemo protiv pobednika drugog stepena Kupa, koji je dobar tim. Oni su u uzlaznoj putanji, ali verujem u našu pobedu. Idemo potom na pobednika meča Mega - Vojvodina, to će biti fantastična utakmica. Uvek je lepa atmosfera u Nišu ta tri dana. Nadam se da će svako profitirati na završnom turniru Kupa, a najviše košarka", dodao je košarkaš Partizana.
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
SPORT
Nikolu povredio saigrač – poznato kolika pauza ga čeka /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala