- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanović: „Ne znam kako sam pobedio – protiv Alkarasa ću biti Roki“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Pratite nas
Posle velike pobede koja ga je drugi put u karijeri odvela u osminu finala Australijan opena, Miomir Kecmanović istakao je da ni sam nije svestan kako je uspeo da savlada Tomija Pola, ali da sada ima samopouzdanje i za razmišljanje o ulasku u Top deset.
Već na Dejvis kupu kada je pobedio Džeka Drejpera i Lorenca Musetija, Miomir Kecmanović pokazao je da je izuzetno napredovao i da je njegov tenis na izuzetno visokom nivou. To apsolutno nije iznenađenje kada se uzme u obzir da je srpski teniser bio najbolji junior sveta i da je i među igračima svoje generacije poznat kao jedan od talentovanijih.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
SPORT
Jokić držao čas košarke u Bostonu – Bogdanović slavio u srpskom derbiju
Posle Dejvis kupa usleddila je pauza do početka nove sezone, a svi su se nadali da Kecmanović može da ostane u istom ritmu i ne samo da je ostao već čini se igra još bolje nego u Malagi.
„Iskreno nemam pojma kako sam se izvukao. Danas je izgleda trebalo da bude moj dan, imao sam više sreće, a na kraju sam igrao fantastično“, rekao je Miomir posle pobede nad Tomijem Polom i meča koji je trajao puna četiri sata 6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0.
Dok Kecmanović ne zna kako je uspeo da pobedi, sigurno je da jedan čovek zna. Ivan Cinkuš postao je trener srpskog tenisera prošle godine. Tada je za Sputnjik govorio o Mišinom potencijalu i istakao je da je prepoznao da srpski teniser može daleko da dogura.
Falilo mu je pozitivnosti, a upravo je to segment koji Miomir ponavlja od početka turnira. Hrvatski stručnjak definitivno ima veliki uticaj na igru Kecmanovića i to se ne ogleda samo na terenu već i van njega.
Istakao je srpski teniser pre prošlog meča da je sada mnogo pažljiviji kada trenira, da je fokus na sto odsto usmrene ka treningu, a upravo je to ono što je Cinkuš želeo da postigne.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
SPORT
Hrvat je napustio Čilića zbog Srbina i za Sputnjik je otkrio: „Došlo je vreme za korak dalje“
Dva puta u tri godine Miomir stiže do osmine finala Australijan opena, a iako bi svaki teniser želeo da to uradi na jednostavan način, Srbin ne. On je upravo suprotno želeo da igra pet setova.
„Osećaj je dobar. Želeo sam da igram pet setova, samo da vidim kako ću se osećati, haha. Srećan sam što sam opet u drugoj nedelji. U četvrtom je bilo gusto, mislio sam da mogu. Kad sam već tu, da dam sve od sebe, a ne da posle razmišljam šta bi bilo kad bi bilo. Bio sam mnogo čvrst u petom setu, a on je pao. Osećao sam da sam imao mnogo prilika na njegov servis, uvek se igralo, ali nisam mogao da prelomim. To me strašno nerviralo, ali se na kraju dobro završilo“, rekao je Kecmanović.
U osmini finala srpski teniser biće na teškom ispitu jer će sa druge strane mreže biti Karlos Alkaras. Neće to biti nemoguć zadatak za Miomira, njih dvojica odigrali su samo jedan meč 2022. godine i Miša je tada osvojio set čime je pokazao da može da igra odličan tenis i protiv talentovanog Španca.
„Definitivno neće biti lako. Igrali smo pre dve godine, on je od tada uradio svašta, bio je i broj jedan. Veoma je agresivan, tako osvaja najviše poena. Kad je gusto, uvek igra hrabro. Ja ću biti rasterećeniji, igraću opuštenije. Treba na sve da obratim pažnju, moram da budem na sto posto – ništa manje od toga neće proći“, istakao je Miomir.
Problem će biti samo u tome što će Miomir ući umorniji u meč. Alkarasu je Ženg predao posle dva seta borbe, dok je srpski teniser igrao četiri sata. Ali, ni to ne smeta Miomiru koji se zbog uloge autsajdera poistovetio sa Rokijem.
„Roki je uvek autsajder, to mi treba“, poručio je srpski teniser.
Zanimljivo je da je Alkaras nedavno istakao kao je veliki fan Rokija, a naročito pesme iz tog filma.
„Eto, neka me sluša“, našalio se Miomir.
Miomir je trenutno 60. teniser sveta, a kako stvari stoje posle Australije napredovaće za najmanje 19 mesta, međutim njegovi dometi su daleko veći i on sam to vrlo dobro zna.
„Trenutno mi je glavno što mnogo želim i što sam gladan da se vratim tamo gde sam bio, pa da napravim iskorak. Hoću da se probijem, već sam godinama oko 30-40-50. mesta. Dosta mi je toga, želja mi je da napravim iskorak“, rekao je Kecmanović.
Za kraj Miomir je dobio pitanje koje se odnosilo na to da li veruje da može do Top deset, a odgovor je bio nikad kraći nikad jasniji.
„Da“, poručio je Miomir Kecmanović.
Šta god se desilo u nastavku turnira Kecmanović je odigrao nekoliko fanatstičnih mečeva zbog kojih srpska publika treba da bude ponosna i zadovoljna jer ukoliko posle Australije srpski teniser nastavi u istom ritmu i postepeno podiže formu – uživaćemo.
Bravo Mišo!
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
SPORT
Velika pobeda strašnog Miomira – Srbin u osmini finala protiv Alkarasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala