- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić držao čas košarke u Bostonu – Bogdanović slavio u srpskom derbiju

© AP Photo / Michael DwyerNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Pratite nas
Nova vanserijska partija najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića, koji je vodio Denver do velike pobede u triler završnici protiv Bostona i to u TD Gardenu - 102:100. Somborcu je ponovo nedostajala asistencija kako bi zabeležio tripl-dabl. U srpskom derbiju i dvoboju Atlante i Majamija, radovao se Bogdan Bogdanović protiv mladog Nikole Jovića.
Nikola Jokić održao je čas košarke u kultnom „TD Gardenu“, gde je srušen nepobedivi Boston, lider Istočne konferencije NBA lige.
Jokić je bio briljantan po običaju, a veliku podršku imao je u Kanađaninu Džamalu Mareju, koji je ubacio 35 poena. Jedan manje imao je Srbin, koji je za 38 minuta provedenih na parketu zabeležio još 12 skokova i devet asistencija.
Nije teško pretpostaviti i pogoditi da je upravo pomenuti tandem i udarna poluga Denvera već godinama, najzaslužniji za veliki trijumf Nagetsa na teškom gostovanju Bostonu.
Uvodna deonica protekla je izjednačeno, Kelti su je dobili s pola koša razlike – 32:31, da bi do odlaska na veliki odmor uspeli da se izbore za solidnih šest poena prednosti – 61:55.
Ipak, u nastavku je tim Majkla Melouna zaigrao čvršće, stisli su odbranu što je rezultatiralo da u trećem kvartalu prime 21 poen, a u poslednjem samo 18, pa je tim iz Kolorada, inače aktuelni šampion NBA lige, stigao do preokreta i tesne pobede rezultatom 102:100.
Denver se posle trijumfa izborio za treću poziciju Zapadne konferencije, a Boston je prvi na istoku.
U redovima Seltiksa bolji od ostalih bio je Derik Vajt sa 24 poena, Džejson Tejtum ubacio je dva manje, dok je Kristaps Porzingis brojao do 21.
Kada su ostali srpski košarkaši u pitanju koji su se našli na parketu NBA lige u noći između petka i subote, Bogdan Bogdanović izašao je kao pobednik u srpskom derbiju, gde je s druge strane bio njegov reprezentativni saigrač Nikola Jović.
Atlanta je uspela u dramatičnoj završnici da slavi protiv Majamija na Floridi – 109:108, a Bogi je postigao 17 poena, imao je tri uhvaćene lopte i jedno dodavanje za skoro 35 minuta.
S druge strane, Nikola Jović je ubacio dva poena, imao je tri skoka za 15 minuta provedenih u igri.
NBA rezultati
Šarlot – San Antonio 124:120
Orlando – Filadelfija 109:124
Boston – Denver 100:102
Majami – Atlanta 108:109
Nju Orleans – Finiks 109:123
Golden Stejt – Dalas odloženo
Portland – Indijana 118:115
L.A. Lejkers – Bruklin 112:130
Detroit – Milvoki 21.00
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala