- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika pobeda strašnog Miomira – Srbin u osmini finala protiv Alkarasa

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, plasirao se u osminu finala Australijan opena posle velike pobede nad Tomijem Polom, 14. teniserom sveta rezultatom 6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0. Koliko je veliki podvig napravio Miomir govori i to da je spasao dve meč lopte u četvrtom setu. Nagrada za fantastičan meč je susret sa Karlosom Alkarasom u narednom kolu.
Možda je Miomir Kecmanović ispred sebe imao daleko bolje rangiranog protivnika i prošlogodišnjeg polufinalistu Australijan opena, ali mogao je srpski teniser nešto rastrećenije da uđe u ovaj duel jer vrlo dobro zna ko je Tomi Pol.
U njihova četiri prethodna meča Srbin je pobedio Amerikanca tri puta i bilo je dobro poznato da mu on odgovara, a onda je to i potvrdio.
Puna četiri sata velike borbe, spasene dve meč lopte, a onda široki osmeh na Mišinom licu koji pokazuje ono što se od njega kao velikog talenta i očekuje.
Počelo je odlično, Kecmanović je odmah napravio brejk, međutim 14. reket planete uspeo je ekspresno da taj brejk vrati. Nije se Miomir tada predao, već je ponovo napao servis protivnika i još jednom mu oduzeo gem što je potom billo dovoljno i za set.
Na identičan način počeo je drugi set, Miomir je iskoristivši treću šansu napravio brejk, ali potom je Pol sve to bacio u senku jer je odmah uzvratio istom merom. Iako je Amerikanac lošije servirao nego u prvom setu srpski teniser nije to uspeo da iskoristi. Pol je napravio novi brejk i osvojio je set.
Onako kako je Miomir počeo prva dva, tako treći set započinje Pol, odmah oduziam servis gem srpskom teniseru i to ne jedan, već i drugi za prednost od 3:0. Imao je Kecmanović priliku u četvrtom gemu da vrati jedan brejk, ali posle tri propuštene brejk lopte Tomi je preuzeo kontrolu i poveo u setovima.
Prava drama odvijala se u četvrtom setu koji nije bio ni nalik na prethodna tri. Srpski teniser imao je u drugom gemu brejk lopte,a li ih nije iskoristio, a onda je svoju šansu propustio i Amerikanac u sedmom gemu. Posle toga obojica su mirno dobijali svoje servis gemove, a onda ušli u taj-brejk.
Napeto je bilo i u tom delu igre, ali Pol je uspeo da stigne do 6:5 odnosno do meč lopte. Miomir je spasao, ali je na njegov servis Amerikanac izborio i drugu. Tada srpski teniser ponovo briljira, spasava i drugu i potom dolazi do set lopte koju koristi.
U petom setu na veliko iznenađenje nije bilo nikakve drame, Pol nije mogao da pokaže više ni trunku do tenisa koji je prikazivao u prethodnim satima, a srpski teniser to je iskoristio i dobio je odlučujući set bez izgubljenog gema.
U osmini finala Miomir se sastaje sa Karlosom Alkarasom koji se u tu fazu turnira plasirao posle predaje Kineza Džanga pri rezultatu 6:1, 6:1, 1:0.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
SPORT
Novak: Nisam se sviđao Federeru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala