- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Indijac je bio na ivici ambisa – a Novak je pomno pratio kako se sprema iznenađenje

© AFP 2023 / TIZIANA FABISumit Nagal
Sumit Nagal - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2024
Pratite nas
Sumit Nagal, najbolje rangirani indijski teniser, pre nekoliko dana objavio je da će se penzionisati jer nema dovoljno materijalnih sredstava. Posle te njegove poruke oglasila se kompanija „Gatorejd“ koja mu je postala sponzor i na taj način mu spasila karijeru, a ceo slučaj ispratila je organizacija PTPA koju vodi Novak Đoković.
Sa samo 26 godina Sumit Nagal poželeo je da napusti profesionalni tenis jer kao 156. igrač sveta ne zarađuje dovoljno za život, a pogotovo ne za karijeru odnosno učešće na turnirima.
„Kada pogledam na račun u banci, isti je kao na početku godine. Imam 900 evra. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore“, otkrio je najbolji indijski teniser.
Sve što zaradi uloži u karijeru, a to se u prethodnom periodu nikako nije isplaćivalo.
„Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osećam se kao da nedostaje podrške iako sam poslednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijski igrama u poslednjih nekoliko godina. Kada mi je ranking pao zbog povrede, niko nije hteo da mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren, ne znam šta da radim. Odustao sam“, naveo je Nagal.
Za Nagalovu priču čula je kompanija „Gaterejd“, američki brend pića, čiji su vlasnici odlučili da stanu uz Indijca i pruže mu materijalnu podršku, odnosno da mu postanu sponzori.
„Gatrorejdj e oduvek verovao u podršku sportistima. Samit je uzor sportistima nove generacije Indije, a njegova karijera je pravi primer napornog rada i znoja koji čini da talenat blista. Kao brend koji je posvećen podršci sportistima u uklanjanju prepreka ka sportskom uspehu, sa zadovoljstvom možemo da poželimo dobrodošlicu Sumitu u Gatorejdtim. Želimo mu sve najbolje dok predstavlja naciju i nadamo se da ćemo ovim udruženjem osnažiti sledeću generaciju sportista dok nastavljaju da slede svoje snove“, napisala je kompanija.
Nagal je odlučio da ostane u tenisu, a priča nije promakla ni kompaniji PTPA koju je osnovao Novak Đoković. Primarni cilj srpskog asa kada je osnivao ovu kompaniju bila je pomoć slabije rangiranim teniserima, pa je tako Ahmad Nasar, direktor organizacije, istakao koliko mu je drago što se Novakov glas oko poboljšanja uslova za igrače daleko čuje.
„Drago mi je što ovo vidim i nadam se da je to prvi od mnogih novih sponzora. Lideri PTPA poput Novaka Đokovića i Ons Žabur nedavno su govorili o podršci i dolasku do mesta gde profesionalniji teniseri mogu da zarađuju za život. Iako je to individualni sport, to je timski rad!“, napisao je Nasar komentarišući Nagalovu objavu da je dobio sponzora.
Tokom karijere najveći uspesi indijskog tenisera bili su drugo kolo US Opena i drugo kolo Olimpijskih igara, a može da se pohvali i time da je protiv Rodžera Federera osvojio jedan set.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Miomir juri dva polufinala u istom danu
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Nekada Nadal i Federer, a sada – ko to inspiriše Đokovića?
Džon Mekinro - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Kad i Mekinro zanemi... /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala