- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nekada Nadal i Federer, a sada – ko to inspiriše Đokovića?

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković Ben Šelton US Open
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
Pratite nas
Patrik Muratoglu, teniski trener, često ima reči hvale za Novaka Đokovića, prvog tenisera sveta, a pored toga vrlo dobro zna da proceni svaki segment igre srpskog asa. Govoreći u emisiji „Oko trenera“ franucski sttručnjak istakao je da veruje da Novak i dalje ima ambicije za velike titule, a da mu u tome pomažu Karlos Alkaras i Danil Medvedev.
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvajanjem 24. Grend slem titule mnoge je „naterao“ da priznaju da je najbolji svih vremena, što je rekao i Rafael Nadal, dok je Rodžer Federer istakao da je srpski as „podigao lestvicu“ u odnosu na ostale.
Među onima koji ga hvale je i bivši trener Serene Vilijams, čuveni i cenjeni Patrik Muratoglu koji smatra da Novaka želja da bude bolji vodi do titula i u 36. godini.
„On želi da bude na vrhu sveta, iznad svih. Želi da bude najbolji. To ga je vodilo. To što je sada očigledno najbolji sa 24 titule, to neće promeniti jer on ima konkurenciju“, rekao je Muratoglu.
Francuski stručnjak veruje da Novaku posle odlaska Federera i odsustva Nadala trebaju dostojni rivali koji će znati da ga pobede i na najvećim turnirima što su uspeli Danil Medvedev i Karlos Alkaras.
Zbog toga Muratoglu veruje da je prisustvo Rusa i Španca važno za Đokovićevu karijeru, kao što su to nekada bili Rafael Nadal i Rodžer Federer.
„Ima Karlosa Alkarasa koji ga mnogo gura, Medvedeva koji ga mnogo gura, a možda sutra i druge koji će ga mnogo gurati, a on i dalje želi da bude na vrhu sveta“, istakao je francuski trener.
Novak već godinama obara istorijske teniske rekorde za koje se verovalo da niko neće moći da ih nadmaši. Kada je došao do 24. Grend slema više nije bilo tenisera sa kojim bi ga upoređivali, već samo sa teniserkom Margaret Kort koja je imala isti broj titula.
Muratoglu veruje da dokle god postoji rekord koji može biti oboren, Novak će biti na terenu.

„On želi da piše istoriju. On nesumnjivo želi da bude najbolji svih vremena. I ako može da obori rekord koji će ostati zauvek, koji nikada neće biti oboren u istoriji, to je dovoljno da mu pruži najveću motivaciju i on je ima", rekao je Muratoglou.

Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
SPORT
Federer konačno priznao: „Novak je podigao lestvicu“
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
SPORT
Novak otkrio: „Hvatao sam beleške od Federera“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
SPORT
Novak objavio raspored do kraja godine – poznato koje titule napada srpski as
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala