- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer konačno priznao: „Novak je podigao lestvicu“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon
Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
Pratite nas
Mnogo češće su se dešavale situacije da Novak Đoković hvali Rodžera Federera i Rafael Nadala, međutim u poslednje vreme srpski as je taj koji neprestano obara rekorde, dok Švajcarac i Španac konačno moraju da priznaju da je njihov najveći rival najbolji ikada.
Bilo je teško Rafaelu Nadalu, ali morao je da prizna da je zbog impresivnih rezultata prethodnih godina Novak Đoković najbolji u istoriji tenisa, a za njim su na račun srpskog asa stigle pohvale i od Rodžera Federera.
„Cela priča je počela kada je Pit Sampras oborio rekord Roja Emersona od 12 titula. Pit je dugo to pokušavao i na kraju je uspeo. Od tog trenutka rekordi su u tenisu počeli da dobijaju na važnosti, a Đoković je u Njujorku podigao letvicu na 24 Grend slem trofeja“, rekao je Federer.
Nije često mogla da su čuje Rodžerova pohvala o Novaku, dok srpski as nikada nije krio koliko se divi svojim najvećim rivalima, a nedavno je čak i otkrio u da se ugledao na Švajcarca kada je reč o njegovoj organizaciji.
Proslavljeni Švajcarac karijeru je završio sa 20 Grend slem titula, a poslednju je osvojio 2018. godine na Australijan openu.
Karijeru je završio tri godine kasnije, na Lejver kupu imao je veličanstveni oproštaj kojem su prisustvovali Novak i Rafa, a kojem će Švajcarac prisustvovati i ove godine.
„Ovo takmičenje je izuzetno važno za mene, nisam ni sanjao da ću se na njemu oprostiti od tenisa.Bilo je divno što smo svi bili tu, i Rafa, i Nole, i Endi. Kad se tome doda da su kao selektori bili Džon Mekinro i Bjern Borg, utisak da je sve bilo fantastično, još je jači“, istakao je Federer.
Lejver kup igra se od petka do nedelje u Vankuveru. Podsrtimo, to je egzibicija u kojoj učestvuju dva tima, u jednom su teniseri Evrope, u drugom teniseri ostalih kontinenata.
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
SPORT
Novak otkrio: „Hvatao sam beleške od Federera“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
SPORT
Novak objavio raspored do kraja godine – poznato koje titule napada srpski as
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
SPORT
Advokat upozorava: Kriminalci na internetu zloupotrebljavaju ime Novaka Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala