- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak objavio raspored do kraja godine – poznato koje titule napada srpski as

© AFP 2023 / JOSE JORDANNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, objavio je raspored turnira na kojima će igrati do kraja godine. Osim Mastersa u Parizu i završnog Mastersa u Torinu srpski as igraće i na Dejvis kupu.
Već je bilo poznato da će Novak Đoković do kraja godine igrati na Dejvis kupu gde će predstavljati reprezentaciju Srbije, a osim toga sada su potvrđena još dva turnira.
Na Novakovom sajtu u kalendar su upisani Masters u Parizu koji se održava od 30. oktorbra do petog novembra, a zatim od 12. do 19. novembra igraće završni Masters u Torinu na kom učestvuju osmorica najboljih tenisera u sezoni.
Učešćem na Dejvis kupu sa reprezentacijom Srbije Đoković zatvara sezonu. To takmičenje na programu je od 21.do 26. novembra, a srpski as ne krije da mu je titula na ovom turnira i jedna od najvažnijih. Do nje put neće biti lak jer srpski teniseri u četvrtfinalu igraju sa reprezentacijom Velike Britanije.
Kada je reč o Parizu koji je prvi Novakov naredni turnir, prvi reket sveta brani 600 bodova jer je prošle godine poražen u finalu od mladog Danca Holgera Runea. Tokom karijere na Mastersu u prestonici Francuske osvojio je šest titula, a poslednju 2021. godine.
Isti broj titula ima i na završnom Mastersu koji je osvojio i prošle godine pobedom nad Kasperom Rudom.
Kalendar najboljeg tenisera sveta malo se razlikuje od prošle godine kada je srpski as morao da propusti US Open, pa je poene tražio na turnirima u Astani i Tel Avivu. Sa ta dva turnira srpski as brani 750 bodova koje će u ove godine izgubiti.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
SPORT
Advokat upozorava: Kriminalci na internetu zloupotrebljavaju ime Novaka Đokovića
Danil Medvedev i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
SPORT
Danilov idealni teniser ima tri Novakove osobine
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
SPORT
Novakovo krunisanje – 12 razloga zašto je najbolji svih vremena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala