- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Miomir juri dva polufinala u istom danu

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, plasirao se u četvrtfinale turnira 250 serije u kineskom Čenguu posle pobede nad Francuzom Korentanom Muteom rezultatom 6:2, 6:4. Protivnik za polufinale biće mu nemački teniser Aleksandar Zverev koji je eliminisao ruskog tenisera Pavela Kotova.
Nema Miomir Kecmanović sezonu iz snova, ali na turniru u Čenguu odličan tenis o čemu govori plasman u četvrtfinale.
Srpski teniser prvi je stigao do brejka, ali je uvek neugodni Mute odmah uzvratio, posle čega su razmenili po još jedan. Ključni trenutak dogodio se u petom gemu kada je Miomir po treći put protivniku oduzeo servis i osvojio prvi set.
Tokom drugog seta pretio je da se dogodi isti scenario, ali je ovoga puta razmenjen po jedan brejk, da bi u devetom gemu srpski teniser napravio i drugi. Iskoristio je prvu meč loptu i zakazao bitku za polufinale.
Biće to veliki test za Kecmanovića jer ga očekuje Aleksandar Saša Zverev. Daleko od toga da srpski teniser neće imati šanse protiv bivšeg broja dva, što dokazuje meč osmine finala u kojem se nemački teniser namučio protiv Rusa Pavela Kotova.
Zverev je prvi set uspeo da izbori posle taj-brejka, nakon što mu ruski teniser nije dozvolio da iskoristi jedinu brejk loptu. U drugom setu ponovo nije bilo mnogo šansi za oduzimanje servisa protivniku, ali ovoga puta prvi je do nje stigao Rus koji je iskoristio priliku i odveo meč u treći set.
Pavel je u trećem setu potpuno stao, Zverev je uspeo da da iskoristi taj pad i sa tri brejka obezbedio je mesto u četvrtfinalu.
Da Miomir ima težak, ali ne i nemoguć zadatak, dokazuje i međusobni skor sa nemačkim teniserom. U dva meča koliko su odigrali srpski teniser pobedio je jednom.
Zanimljivo je da će istog dana Miomir izaći na teren i u dublu jer je sa Aleksandrom Bublikom takođe stigao do četvrtfinala, a protivnički par biće im Francisko Kabral i Rafael Matos.
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Nekada Nadal i Federer, a sada – ko to inspiriše Đokovića?
Džon Mekinro - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Kad i Mekinro zanemi... /video/
Korentan Mute - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Francuz priprema tenisku revoluciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala