- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuz priprema tenisku revoluciju

© AFP 2023 / ANGELA WEISSKorentan Mute
Korentan Mute - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
Pratite nas
Korentan Mute, francuski teniser, trenutno je 122. reket sveta i karijera mu ne ide blistavom putanjom, pa je zato odlučio da nešto menja. Jedna od stavki biće servis, međutim ukoliko zaista bude izdvodio svaki na način na koi želi mogao bi da postane najomraženiji igrač među kolegama.
Servis ispod ruke ne može tako često da se vidi u igri tenisera koji su u samom vrhu, jer su do vrha i došli poštujući protivnike i davajući sve od sebe u svakom trenutku. Međutim, kod onih igrača koji uvek traže malo više pažnje često može da se vidi.
Korentan Mute jedan je od tenisera iz te grupe koja traga za većom pažnjom, pa tako često voli da iznenadi protivnike servisom ispod ruke, iako se to verovatno ne dopada toliko njegovom treneru Petru Popoviću, srpskom stručnjaku.
Nekad su Francuzu ti servisi uspešni, nekada ne, ali on ih želi još više u svojoj igri, zapravo kod svakog poena, što bi moglo da izazove pravu tenisku revoluciju jer taj servis često ume da pokaže da ne cenite dovoljno protivnika.
„Naporno sam radio na tome. Servis ispod ruke funkcioniše bolje od mog normalnog servisa. Trebalo bi to da koristim mnogo više, možda u svakom poenu u budućnosti“, rekao je Mute.
Francuski teniser time bi napravio pravu pometnju, mada mu to nije strano jer često ne prikazuje lepo ponašanje. Toliko je otišao daleko da se prošle godine potukao na terenu sa Bugarinom Adrijanom Adreevim.
Kada je reč o servisu ispod ruke zanimljivo je da je Mute u meču protiv Denisa Novaka prošle godine na taj način upisao i as.
Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
SPORT
Federer konačno priznao: „Novak je podigao lestvicu“
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
SPORT
Novak otkrio: „Hvatao sam beleške od Federera“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
SPORT
Novak objavio raspored do kraja godine – poznato koje titule napada srpski as
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala