- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda misli na budućnost – Kosta za punoletstvo dobio najlepši poklon

© Foto : FK Crvena zvezdaKosta Nedeljković
Kosta Nedeljković - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2023
Pratite nas
Crvena zvezda produžila je ugovor sa mladim i talentovanim desnim bekom Kostom Nedeljkovićem. U subotu je proslavio punolestvo i oduvao 18. svećicu, a kao najlepši poklon stigao je produžetak saradnje do 2027. godine.
Činjenica je da Crvena zvezda, kao i Partizan i reprezentacija Srbije u poslednjih nekoliko godina muku muči sa desnim bekovima, a Kosta Nedeljković se ove sezone odličnim i zrelim partijama profilisao kao dugoročno rečenje na deficitarnoj poziciji.
Trudom i kvalitetom uspeo je da se izbori za mesto u startnih 11 kod Baraka Bahara i počeo je da stiče dragoceno iskustvo u okršaju sa najvećim evropskim timovima, poput Mančester sitija i Lajpciga.
Odlične partije nisu prošle nezapaženo kod čelnika srpskog šampiona, koji je rešio da produži ugovor Kosti Nedeljkoviću sa januara 2026. godine, do juna 2027. godine.
„Ponosam sam zbog produžetka ugovora i zahvalio bih se upravi kluba, kao i treneru na ukazanom poverenju. Nadam se da im to odnosom prema radu, ali i igrama na terenu vraćam. Sigurno je da sam mnogo zreliji igrač i i čovek u odnosu na jul kada sam prethodni put potpisivao ugovor sa Zvezdom. Mnogo sam napredovao i zahvalnost tome dugujem starijim saigračima iz prvog tima, koji su me odlično prihvatili. Verujem u sebe još više usled iskustva igranja za prvi tim, i u Ligi šampina. Na terenu bez straha i uvek borba za Zvezdu“, rekao je za TV Crvena zvezda Kosta.
Nje prošao sve mlađe kategorije crveno-belih sa Marakane, dok je prošle sezone prolećni deo proveo na pozajmici u Grafičaru. Posle toga priključio se „A“ timu Zvezde na pripremama na Zlatiboru i brzo je do izražaja došao njegov kvalitet.
Izborio se da bude među 18, zatim među 11 i sada je prvi izbor Izraelca Bahara na mestu desnog beka.
Kosta je Zvezdino dete, oseća klub na pravi način i pokazao je lojalnost i hrabrost, jer je umeo da igra i sa razbijenom glavom i da se bori za voljeni klub. U subotu je protiv Spartaka u Subotici u trijumfu rezultatom 4:1 asistirao kod prvog gola Jovanu Mijatoviću.
U Superligi je praktično od početka sezone nezamenljviv, a da je Nedeljković na dobrom putu, potvrđuje i to što ga je Bahar „bacao u vatru“ od prvog minuta na poslednje dve utakmice grupne faze Lige šampiona sa Jang Bojsom (2:0) i Mančester sitijem (2:3).
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2023
SPORT
Italija nije zaboravila „srpsku Božiju levicu“ – Torino i Sampdorija pobedili za Mihu
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
SPORT
Mijatovićev het-trik za poker Zvezde u Subotici i zagrevanje za Partizan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala