- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italija nije zaboravila „srpsku Božiju levicu“ – Torino i Sampdorija pobedili za Mihu

© AP Photo / Massimo PaoloneSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2023
Pratite nas
U subotu, 16. decembra, navršilo se tužnih godinu dana bez velikog i neponovljivog Siniše Mihajlovića. Njegovi bivši klubovi Sampdorija i Torino odali su počast Mihi, koji je branio njihove boje, što kao trener, što kao igrač.
Tako su „bikovi“ u meču Serije A sa Empolijem, koji su rešili u svoju korist minimalnim rezultatom, izašli na teren dok je na semaforu bila slika Siniše Mihajlovića, a čitav stadion skandirao je ime srpskog trenera i fudbalera koji je na Apeninima ostavio neizbrisiv trag.
Nije samo Torino, čiju je mrežu sačuvao "kec" Srbije Vanja Milinković-Savić, slavio pobedu nad godišnjicu odlaska levonogog bombardera. Radovala se i Mihina Sampdorija predvođena Andreom Pirlom, koji je bio bitke sa Sinišom tokom igračke karijere.
Mihajlović je legenda Sampe, bio je njen i fudbaler i trener, i zbog toga ga nisu i neće ga zaboraviti. O tome je pričao upravo Pirlo, koji je na konferenciji za medije izjavio da je pobeda rezultatom 2:1 na gostovanju Ređijani u 17. kolu Serije B posveđena Srbinu koji je sahranjen u Rimu, i u subotu održano opelo povodom prve godišnjice.
„Igrali smo meč za Sinišu Mihajlovića, koji je bio primer za sve. Kako na terenu, tako i van njega. Pobeda je za njega, sećamo ga se sa velikim zadovoljstvom. Eto, gol je postigao Kasami koji je slične građe kao Miha i levonog je. Simbolika“, izjavio je jedan od najboljih vezista planete svih vremena Andrea Pirlo.
Čizma pamti velikog Sinišu Mihajlovića, čuva sećanje na njega i nikada ga neće zaboraviti.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
SPORT
Godinu dana bez Siniše
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala