- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mijatovićev het-trik za poker Zvezde u Subotici i zagrevanje za Partizan

© Foto : FK Crvena zvezda/FejsbukJovan Mijatović
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak u Subotici rezultatom 4:1 (1:0) u 19. kolu Superlige Srbije i na najbolji mogući način zagrejali se za večiti derbi koji je zakazan za 20. decembar u Humskoj. Strelci za crveno-bele bili su Jovan Mijatović, koji je postigao het-trik, i Aleksandar Katai, dok je utešni gol za domaćina postigao Todoroski.
Strašan meč odigrao je Zvezdin klinac Jovan Mijatović, koji je potvrdio da nije talenat već ozbiljan špic koji ne zaslužuje da greje klupu Šerifu Endiajeu, već mu je mesto na terenu. I to od prvog minuta!
Pustio ga je Izraelac Barak Bahar ovoga pua da se nađe među startnih 11, zaigrao je u tandemu sa Šerifom, i vrlo brzo je pokazao da je rođen za velika dela. Igrao se 26. minut kada je Mijatović načeo mrežu "subotičkih golubova" koje s klupe vodi Nenad Lalatović.
Na oštru loptu koju je levom nogom uputio desni bek i još jedan Zvezdin klinac Kosta Nedeljković, Mijatović je u stilu vrhunskih golgetera napravio strašan trzaj glavom, a lopta završila u mreži.
Do kraja prvog poluvremena nije bilo više golova, ali su zato u nastavku viđena još četiri. Tri je postigla Zvezda, dva Jovan Mijatović, a jedan Spartak.
Rezervista Aleksandar Katai je baš kao i protiv Mančester sitija pogodio glavom posle kornera koji je izveo Gelor Kanga s desne strane- Igrao se 53. minut, da bi samo minut kasnije Todoroski rutinski smestio loptu iza leđa Omrija Glazera - 1:2.
Činilo se da bi Spartak mogao da se vrati, ali je ponovo već u sledećem napadu pao gol. Jovan Mijatović se po drugi put upisao u strelce. Kraj na dešavanja u subotičkoj ravnici stavio je heroj Zvezdinog trijumfa Jovan Mijatović, koji je do het-trika stigao u 94. minutu.
Zvezda će tako sa prvog mesta ući u predstojeći 171. večiti derbi, kakav god da bude epilog meča Partizan - Radnički Kragujevac čiji je početak zakazan za 18 i 30.
Crveno-beli imaju 46 poena posle 18 odigranih utakmica, crno-beli imaju meč manje i tri boda zaostatka.
Fudbalski stadion — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
SPORT
Luton se oglasio o stanju fudbalera koji je kolabirao na terenu
FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
SPORT
Španci „naterali“ Zvezdu da se oglasi tokom meča sa Spartakom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala