- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španci „naterali“ Zvezdu da se oglasi tokom meča sa Spartakom

© Sputnik / Lola ĐorđevićFK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
Pratite nas
Real Madrid i Barselona, odlučni su u nameri da istraju u formiranju Superlige Evrope, a prema pisanju „Mundo Deportiva“, dozvolu za takmičenje traže preko suda, dok je na listi klubova koji bi bili deo projekta i šampion Srbije – Crvena zvezda. Crveno-beli su se tokom meča Superlige sa Spartakom oglasili, poručivši da daju podršku UEFA.
UEFA je ne tako davno odnela pobedu i odbijen je prvi i glavni udar da na Starom kontinentu zaživi novi format tamičenja umesto Lige šampiona, u kom bi mesto imali bogati klubovi i prvaci vodećih evropskih liga.
Za neke je to fantastična ideja, za druge utopija jer bi se samo napravio dodatni jaz između bogatih i onih klubova iz manjih država i slabijih prvenstava.
Evropska kuća fudbala predvođena presednikom Aleksandrom Čeferinom uspela je da odbije prvi nalet i Liga šampiona je ostala aktuelna, ali španski klubovi Real i Barselona ne odustaju.
„Mundo Deportivo“ piše da bi u slučaju dobijanja spora na sudu, samim tim i dobijanja „zelenog svetla“ za formiranje Superlige Evrope, u čitav projekat bili uključeni klubovi poput Crvene zvezde, PSV-a iz Fejenorda, Anderlehta, i da bi se oni takmičili kroz više divizija.
Zvezda se ekspresno oglasila saopštenjem, i to u trenutku dok je trajao meč Superlige sa Spartakom u Subotici, a crveno-beli su imali prednost preko Jovana Mijatovića na poluvremenu.
„FK Crvena zvezda odlučno demantuje bilo kakvu povezanost sa takozvanim projektom Superlige i svoju budućnost vidi isključivo u UEFA takmičenjima. Smatramo da fudbal ne može biti u okviru zatvorene lide i po tom pitanju u potpunosti delimo vrednosti koje zastupa UEFA. Crvena zvezda ima odličan odnos i sa UEFA i sa ECA. U okviru najviših organa ECA, Zvezda ima i svoje predstavnike. Kao bivši šampion Evrope, klub svoju dalju budućnost po pitanju takmičenja na Starom kontinentu, vidi jedino i isključivo u okviru takmičenja pod okriljem UEFA“, navedeno je saopštenju Crvene zvezde.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Veljko Paunović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
SPORT
Zlatni srpski trener uskoro na „birou za zapošljavanje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala