- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdino dete je poraslo i ima poruku za Partizan

© Foto : FK Crvena zvezda/FejsbukJovan Mijatović
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2023
Pratite nas
Jednom, dvaput, triput pucao je i pogodio u metu Jovan Mijatović u dvoboju Crvene zvezde i Spartaka u Subotici (4:1). Konačno ga je trener Bahar pustio od starta, a ovaj mu je uzvratio het-trikom, a sve to pred 171. večiti derbi zakazan za sredu od 18 sati u Humskoj.
Nije moglo lepše i bolje za Zvezdino dete koje poraslo i gladno je golova, što se moglo videti u dvoboju sa Spartakom na severu Srbije. I ne namerava na tome da se zaustavi supertalentovani Jovan Mijatović za čije usluge se uveliko raspituju Rusi, tu je i holandski Fejenord, a njemu je samo u glavi teren, Zvezda i da se mreža trese.
„Želim na prvi način da završimo prvi deo sezone i da odemo na pauzu kao jesenji šampioni. Drago mi je što sam u golgeterskom raspoložnjeu, i naravno da bih voleo da pogodim i u derbiju. Ipak, najvažnije je da ostvarimo povoljan rezultat u sredu“, rekao je Jovan.
Mijatović je mrežu Spartaka pogađao u 26, 55. i 93. minutu, a golove je posvetio navijačima Crvene zvezde.
„Bila je izuzetno teška utakmice, jer je Spartak zaista čvrsta ekipa u sredini, a po bokovima su izuzetno brzi. Uspeli smo ipak da nametnemo naš stil igre, i da stpljivom igrom dođemo do golova. Mislim da nam je ovo jedna od najboljih utakmica ove sezone i presrećan sam što je ovaj susret uvod u 171. večiti derbi. Što se tiče het-trika, gol posvećujem zvezdašima. Hvala im što su u velikom broju došli u Suboticu i podržali nas. Zvezdino sam dete, i sve ovo emotivno doživljavam“, rekao je heroj Zvezdinog trijumfa u Subotici 18-godišnji Jovan Mijatović.
Ni Barak Bahar koji je dosad stidljivo davao šansu Mijatoviću, nije ostao imun na njegovu partiju. Ipak, nije u prvi plan stavio golove, već nešto drugo.
„On jako dobro gradi na terenu, nije samo dobar u postizanju golova. Radi za tim, to je najvažije za njega“, kratko je poručio trener crveno-belih.
Zvezda će u 171. večiti derbi ući sa dva boda prednosti, s obzirom na to da se Partizan okliznuo u Humskoj protiv Radničkog iz Kragujevca (3:3).
Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
SPORT
Partizan se sapleo u Humskoj pred derbi sa Zvezdom
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
SPORT
Mijatovićev het-trik za poker Zvezde u Subotici i zagrevanje za Partizan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala