- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan se sapleo u Humskoj pred derbi sa Zvezdom

Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana remizirali su sa Radničkim iz Kragujevca 3:3 (2:2) na svom terenu u meču 19. kola Superlige, pa će sa minusom od dva boda ući u 171. večiti derbi, koji je zakazan za sredu od 18 časova u Humskoj.
Krajnje neočekivan početak susreta i dva gola u mreži Partizana posle samo 16 minuta.
Gluščević je pogodio na asistenciju Pecelja već u sedmom minutu, da bi devet minuta kasnije Žofri duplirao prednost, za muk u Humskoj!
Fudbalski stadion — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
SPORT
Luton se oglasio o stanju fudbalera koji je kolabirao na terenu
Dva primljena gola nisu ubila psihološki Partizan, već su naterala izabranike Igora Duljaja da se trgnu iz letargije u koju su upali. Uspeo je Brazilac Saldanja da prepolovi prednost u 39. minutu na asistenciju Alda Kalulua, da bi u 44. minutu efektnim udarcem iz "slobodnjaka" uspeo da matira Lekovića.
Savršeno je izmerio Izraelac i sa 18 metara, uspeo je da prebaci živi zid i da smesti loptu pod same rašlje gola koji je branio Leković.
Posle izuzetno uzbudljivih 2:2 na poluvremenu, na isti način nastavljeno je i drugo poluvreme. Partizan je stigao do prednosti preko Saldanje u 61. minutu, ali je VAR provera pokazala da je bio u ofsajdu.
A, onda 74. minut i novi šok za domaćina. Nesvhatljiva greška Siniše Saničanina, koji je gradio jednu loptu u petercu, a onda je nespretno s njom napucao golmana Jovanovića, da bi sve to ispratio i kaznio Vidakov - 2:3.
Krenuo je Partizan zatim na sve ili ništa. Duljaj je izveo iz igre Saničanina u 82. minutu, ušao je ofanzivac Trifunović. Bod crno-belima iščupao je Kristijan Belić koji je u 87. minutu uspeo na asistenciju Saldanje da matira Lekovića za konačnih 3:3.
Sa različitim raspoloženjem će Zvezda i Partizan u 171. večiti derbi, jer su crveno-beli rutinski slavili u Subotici protiv Spartaka, a het-trik je postigao Jovan Mijatović.
Đorđe Petrović, golman, Nju Ingland - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
SPORT
Đorđe odbranio Čelsi, pa se pohvalio: „Oduševljen i zahvalan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala