- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Doživotna suspenzija zbog nokauta sudije

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
Pratite nas
Fudbalski savez Turske kaznio je doživotnom suspenzijom predsednika Ankaragučua Faruka Koču, koji je početkom nedelje posle meča sa Rizesporom (1:1) utrčao na teren i nokautirao glavnog arbitra.
Dva udarca presnicom u lice, bacila su na travu sudiju Halila Umuta Melera, koji je bio šokiran nasilničkim ponašanjem prvog čoveka Ankaragučua.
Razlog za napad, po svemu sudeći, bio je kasni gol koji je Ankaraguču primio od Rizesporta u 97. minutu, koji je ostavio bez tri boda Kočuov tim u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Ipak, kako nasilju nije mesto u životu i sportu, samim tim i na fudbalskom terenu, tako je bilo jasn oda će Turci izreći drakonsku kaznu predsedniku nasilniku.
"Incident koji se dogodio nastao je zbog pogrešnih odluka i provokativnog ponašanja sudije, Želeo sam verbalno da reagujem i pljunem mu u lice. Nakon udarca za koji sam znao da neće izazvati nikakve probleme, sudija je stajao neko vreme, a onda se bacio na zemlju. Udaljili su me s lica mesta jer sam srčani bolesnik", nevešto se branio nasilnik Koča.
Faruk Koču je posle meča i incidenta podneo ostavku, ali ga to nije spasilo od izricanja doživotne suspenzije od strane Fudbalskog saveza Turske.
Takođe, Koča je kažnjen i finansijski, iznosom od dva miliona turskih lira, što je oko 63.000 evra. Ankaraguču će zbog ispada svog predsednika biti kažnjen sa pet utakmica bez podrške navijača.
Faruk Koča je 59-godišnji političar i dugo je u svemu fudbala. Jedan je od političara koji je bio deo Narodne skupštine u Turskoj u periodu od 202. do 2011. godine. Bio je član Stranke pravde i razvoj, čiji je lider predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.
Detalj sa utakmice Srbija- Švedska - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
SPORT
Sputnjik saznaje: Srbija i Rusija čekaju „zeleno svetlo“ FIFA i UEFA
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
SPORT
Srpski fudbal dotakao dno – od istorijske prilike do epske blamaže
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala