- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sputnjik saznaje: Srbija i Rusija čekaju „zeleno svetlo“ FIFA i UEFA

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa utakmice Srbija- Švedska
Detalj sa utakmice Srbija- Švedska - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
Pratite nas
Fudbalske reprezentacije Srbije i Rusije planiraju da odigraju prijateljski meč u martu 2024. godine. I dalje nema zvanične potvrde o tome, jer čekaju odobrenje od Evropske i Međunarodne kuće fudbala – UEFA i FIFA, saznaje Sputnjik.
Izvor blizak Fudbalskom savezu Srbije, potvrdio je za Sputnjik da postoji inicijativa dva saveza, da dve bratske zemlje odigraju prijateljski meč u FIFA terminu, u martu 2024. godine. Bilo bi to gostovanje Srbije u Sankt Peterburgu.
Postoji ideja da se odigra prijateljska utakmica u martu, ali će to isključivo zavisiti od saglasnosti UEFA i FIFA, kao i od uslova koji će morati da budu odgovarajući za FS Srbije. Očekuje se da će FS Srbije uskoro obavestiti javnost koje četiri prijateljske utakmice će biti odigrane naredne godine, po dve u martu i u junu. Jedna od njih svakako bi mogla da bude utakmica sa Rusijom, saznao je Sputnjik od dobro obaveštenog izvora, upućenog u dešavanja u Kući fudbala u Staroj Pazovi.
Podsetimo, Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo posle posta od 24 godine i zaigraće u Nemačkoj u junu iduće godine, dok je Rusija trenutno zbog specijalne operacije u Ukrajini i dalje pod suspenzijom UEFA i FIFA i zbog toga se čeka „zeleno svetlo“ da „zbornaja komanda“ i Orlovi odigraju prijateljski meč u bliskoj budućnosti.
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
SPORT
Srpski fudbal dotakao dno – od istorijske prilike do epske blamaže
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala