- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitrović je ostavio iza sebe Ronalda, Kejna, Mbapea i Holanda

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
Pratite nas
Aleksandar Mitrović trenutno je najbolji strelac sveta u 2023. godini, kada se uzmu u obzir utakmice za klub i za nacionalni tim. Ubojiti Srbin i oštrica Al Hilala, postigao je ukupno 27 golova na 30 utakmica, dok je iza njega Hari Kejn iz Bajern sa 26 golova, treći je superstar iz Al Nasra Kristijano Ronaldo sa 25 pogodaka.
Ugledni nemački sajt „transfermarkt.com“ koji se bavi raznim informacijama vezanim za fudbal, od kojih je glavni segment procena tržišne vrednost igrača, objavio je podatak da je Aleksandar Mitrović na vrhu liste najboljih strelaca u tekućoj godini, kada se Top 10 liga, doda još Saudijska PRO liga.
Prosto je neverovatno, ali istinito da se na čelu nestvarnih imena, vrhunskih fudbalera i ubojitih golgetera nalazi jedan Srbin. Odmah je bilo jasno da je reč o Aleksandru Mitroviću iz Al Hilala.
Ne prođe praktično utakmica za popularni klub iz Rijada na kom Mitrogol nije zatresao mrežu ili asistirao. Golovi su mu u krvi, kako u klupskom, tako i u reprezentativnom dresu, što je konstantno potvrđivao tokom kvalifikacija Srbije za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.
Gol-mašina iz Smedereva postigla je okruglo 30 golova, a već u petak imaće šansu da dodatno popravi impresivan rezultat, s obzirom na to da Al Hilal od 16 časova igra protiv Al Vehde prvenstveni meč Saudijske PRO lige.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
SPORT
Doživotna suspenzija zbog nokauta sudije
Mitroviću u leđa gledaju Hari Kejn koji je u Bajernu nastavio da trese mreže, baš kao što je to činio u Totenhemu. Oborio je već nekoliko rekorda Englez, i on je na 24 utakmice ove sezone u svim takmičenjima kada se gledaju reprezentacija i klub postigao 26 golova.
Treći na listi najboljih strelaca je portugalski superstar Kristijano Ronaldo, koji je na koti 25, dok je zvezda Pari Sen Žermena Kilijan Mbape, postigao 24 golova na isto toliko utakmica.
Erling Holand iz Mančester sitija je peti sa 22 pogotka na 26 utakmica, sledi Pavlidis iz AZ Alkmara sa 21. golom na 29 utakmica, identičan učinak ima Himenez i Fejenorda, slede Taliska, Žirasi i Lukaku, koji su se u strelce upisali po 19 puta.
Aleksandar Mitrović je postigao 22 gola za Al Hilal, dok je preostalih pet dao u dresu Srbije, s kojom je posle 24 godine izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
Fantastičnu sezonu i godinu, Mitrogol je krunisao i dobijanjem nove „Zlatne lopte“ u izboru za najboljeg fudbalera Srbije u 2023. godina.
Detalj sa utakmice Srbija- Švedska - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
SPORT
Sputnjik saznaje: Srbija i Rusija čekaju „zeleno svetlo“ FIFA i UEFA
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala