- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zapadni mediji o rešavanju ukrajinskog sukoba: Postoji samo jedan način...

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska artiljerija, Zaporoški pravac, haubica "Giacint"
Ruska artiljerija, Zaporoški pravac, haubica Giacint - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
Pratite nas
Zapadni zvaničnici su uvereni da su mirovni pregovori jedini način da se reši sukob u Ukrajini, piše „Njujork tajms“.
„Mnogi zvaničnici u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, uključujući odlučne pristalice Ukrajine smatraju da je rešavanje ukrajinskog sukoba pregovorima jedini izvestan konačan ishod“, navodi se u članku.
Prema mišljenju novinara izdanja, poseta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Vašingtonu odražava njegovu bojazan da će podrška Sjedinjenih Država Ukrajini postepeno presahnuti.
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski boravi u poseti Vašingtonu. On je 12. decembra posetio američki Kongres gde se sastao sa senatorima obe stranke i predsednikom Predstavničkog doma Majkom Džonsonom i američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.
Američki predsednik je potpisao ukaz o dodeli novog paketa pomoći Kijevu u iznosu od 200 miliona dolara koji uključuje municiju za PVO, „hajmars“ i artiljeriju, kao i protivradarske rakete „harm“ i protivtenkovsku municiju.
Bajden je, istovremeno, naveo da bi „Kongres SAD trebalo da se dogovori o izdvajanju dodatnih sredstava“ za podršku Kijevu.
Poseta Zelenskog glavnom gradu SAD usledila je nakon što su republikanci u Senatu blokirali razmatranje zahteva Bele kuće za izdvajanje sredstava za Ukrajinu, Izrael i druge potrebe. Predstavnički dom takođe ne žuri da odobri odgovarajući dokument. Republikanci traže promene u pristupima bezbednosti granica, dok je Bela kuća upozorila da je ostalo još nekoliko nedelja, posle kojih će mogućnosti pomoći Ukrajini biti iscrpljene, a nema garancija za dalju podršku.
U novoj emisiji “Moj pogled na Rusiju” pogledajte sprema li se NATO za novi rat sa Rusijom ili za kapitulaciju:
Vašington - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Zelenski kao Deda Mraz traži od Kongresa da „bude velikodušan”
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala