- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gvardiola sa velikim poštovanjem pričao o Pešiću, setio se i Mihajlovića

© AFP 2023 / LINDSEY PARNABYPep Gvardiola
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
Pratite nas
Pep Gvardiola, menadžer aktuelnog prvaka Evrope Mančester sitija, koji će u sredu uveče gostovati Crvenoj zvezdi u meču poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, osim fudbala, dotakao se i košarke, nakon što su ga srpski mediji pitali o Svetislavu Pešiću.
Poznaju se i te kako Gvardiola i Pešić, koji su zajedno radili u Minhenu, vodeći Bajern.
Srbin je naravno bio zadužen za košarkašku sekciju, dok je Gvardiola komandovao fudbalskim timom.
„Neverovatno je kako je Pešić i dalje prisutan na velikoj sceni sa tom energijom. Dao je Barseloni prvi evropski trofej u košarci. Bili smo u kontaktu kada sam bio u Bajernu, sada nisam više sa njim u kontaktu, ali ako može da vidi ovu konferenciju, želim da ga pozdravim i poželim sve najbolje“, izjavio je Gvardiola.
Menadžer „građana“ pravio je Mundobasket na Filipinima, gde je Srbija poražena u finalu od Nemačke, te se na kraju okitila srebrnim odličjem.
„Znam da je Pešić napravio veliki rezultat na Svetskom prvenstvu. To je bilo neverovatno. Uprkos godinama i dalje ima veliku energiju, velika je legenda i velike stvari je uradio sa mnogim klubovima“, nahvalio je Srbina Gvardiola.
Pričajući o narednom rivalu Mančester sitija, Pep Gvardiola je nahvalio Crvenu zvezdu, za koju će predstojeći meč biti bez rezultatskog značaja. Crveno-beli su ostali bez mogućnosti da se „presele“ iz Lige šampiona u Ligu Evrope. Tome je doprineo poraz od Jang Bojsa u Bernu u prethodnom kolu.
„Crvena zvezda je institucija, klub sa velikim prestižom koji je osvojio Ligu šampiona. Uspeli smo da pobedimo pet utakmica, spremni smo i za ovu poslednju, želimo da ostvarimo što i prošle godine. Stigli smo u Beograd smo da pobedimo Crvenu zvezdu. Znamo da će biti pritisak, uvek je prisutan kada si ovde. Kada si kvalifikovan, onda je drugačije. Poslednja utakmica, prilika u grupnoj fazi“, istakao je Pep.
Gvardiola je pomenuo koliko će ekipi nedostajati kapiten i lider Kevin de Brujne, koji je povređen još od početka sezone.
„Više volim da Kevin igra, on je odličan igrač. Ja ne dovodim u pitanje De Brujnea, on nam je potreban, ali pošto se još nije oporavio od povrede, moraćemo da se snađemo sa igračima koje imamo. Menadžer je tu da drži tim u ravnoteži, da ne bude depresivan i za sada smo srećni što smo ovde. Što smo izborili plasman u narednu fazu protiv istorijskog tima, koji je osvojio Ligu šampiona. Imao je jake igrače, poput Siniše Mihajlovića. Srećni smo što smo ovde, došli smo da završimo ono što smo započeli u grupnij fazi“, rekao je menadžer Mančester sitija.
Osim De Brunea za engleski tim neće zaigrati ni najbolji strelac Erling Holand koji je takođe povređen.
„Neće igrati, videćemo hoće li biti spreman za subotu ili nedelju, to je sve što mogu da kažem u ovom momentu“.
Crvena zvezda ugostiće Mančester siti u sredu od 18 sati i 45 minuta na stadionu „Rajko Mitić“, dok se u preostalom meču Grupe G u istom terminu sastaju Lajpcig i Jang Bojs.
Podsetimo, sve je rešeno i odavno poznato. Siti je prvi, Lajpcig drugi i idu u osminu finala, Švajcarci će u Ligu Evrope, a za Zvezdu je evropska odiseja okončana neslavno.
Nemanja Motika - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
SPORT
Motika je konačno našao plodno tle /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala