- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Motika je konačno našao plodno tle /video/

© Foto : Crvena zvezda FKNemanja Motika
Nemanja Motika - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
Pratite nas
Na 16 utakmica u Crvenoj zvezdi, u koju je stigao u enormno skupom transferu upisao je samo po gol i asistenciju, a na istom broju mečeva u Olimpiji pet puta je zatresao mrežu i dvaput dodao saigračima. Da, radi se o Nemanji Motiki.
Motika, srpski sin rođen u Nemačkoj, u februaru 2022. godine postao je član Crvene zvezde u transferu vrednom 2,5 miliona evra.
I ništa nije pokazao.
Niti je Motika dobio pravu priliku, niti je vreme provedeno na terenu uspeo da iskoristi, a posle godinu dana tavorenja otišao je pozajmicu u austrijski Luštenau.
Vraćen je u Zvezdu posle pola sezone i potom je bez dinara pušten u ljubljansku Olimpiju, što je značilo minus beogradskog kluba od 2,5 miliona evra za transfer, najmanje, pošto nisu poznati detalji o njegovoj plati.
Mladi krilni napadač je uspeo da se adaptira u novom klubu i odigrao je dosad 28 mečeva u četiri takmičenja.
Ali, u domaćem prvenstvu našao se na 16 utakmica u sastavu, postigao je pet golova i upisao dve asistencije, a promenio je dve pozicije – nastupao je i kao levo i kao desno krilo.
Poslednji u nizu golova obišao je Evropu, sve je Motika sam uradio, stuštio se ka golu posle kontranapada i matirao golmana Kopera preciznim udarcem sa dvadesetak mtara udaljenosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala