- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Kijev obećao SAD – dajte nam 100 milijardi i pobedićemo“: Amerikanci sad shvatili da su obmanuti

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
Pratite nas
Sjedinjene Države su shvatile da ih je Kijev obmanuo i da nema nikakve pobede na bojnom polju. Ukrajinske snage velikom brzinom gube položaje i to je neizbežan proces, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Kijevski režim im je obećao – dajte na 100 milijardi i pobedićemo na bojnom polju. Sada Amerikanci shvataju da su obmanuti. Nikakve pobede na bojnom polju nema. Štaviše, ukrajinska vojska nezadrživo gubi svoje položaje. I to je neizbežan proces“, rekao je Peskov u intervjuu za list „Izvestija“.
Kako je naveo, finansijska pomoć Ukrajini se smanjuje i to dovodi Kijev u težak položaj.
„U Beloj kući Bajden je veoma ponosno izjavio da je potpisao ukaz o 200 miliona dolara. Po njihovom shvatanjima skromna suma, To će naravno staviti Kijev u težak položaj“, rekao je i dodao da su u Americi počeli da se pitaju da su troškovi koji odlaze na Ukrajinu efikasni.
Pomno ćemo to pratiti i, naravno, nastaviti specijalnu operaciju, istakao je Peskov.
„Apsolutno je neuporediv vojni potencijal, ekonomska moć Rusije i Ukrajine, ovde je i situacija sasvim jasna. Amerikanci u toj situaciji postavljaju pitanje da li je potrebno da pripremaju nove desetine milijardi dolara“, naglasio je portparol Kremlja.

Promenila se retorika na Zapadu

Prema njegovim rečima, SAD i zapadne zemlje nastavljaju da ponavljaju mantru kako će podržavati Ukrajinu onoliko koliko bude potrebno, ali se već sada pojavljuju rezerve u smislu da će činiti koliko je moguće.
Takođe je dodao da Kijev zna šta treba da uradi da bi se došlo do rešenja sukoba.

"Jasno je da se situacija menja i to u nepovoljnom po Kijev smeru. Istovremeno, kijevski režim odlično zna šta treba da uradi. U Kijevu odlično znaju šta nas brine, gde su prešli crvene linije", rekao je on u intervju za "Rusija 24".

Prema njegovim rečima Putin zna šta radi po pitanju Ukrajine.
"Nastavićemo specijalnu vojnu operaciju. Naš predsednik zna šta radi. I mi znamo šta želimo da postignemo kao rezultat specijalne operacije", istakao je portparol Kremlja.
Peskov je rekao da se hibridni rat i dalje vodi protiv Rusije, ali da je ona stekla imunitet i da će on trajati.
Istakao je i da se nijedna država u istoriji nije suočila sa takvim sankcionim napadom kao što je onaj nanesen Rusiji.
"Naša država je ambiciozna. I ne samo što je izašla na kraj sa tim pritiskom, ona se izborila sa udarom sankcija bez presedana. Treba reći da se nijedna država u istoriji nije suočila sa takvim sankcionim udarom kao mi. Ali Rusija je izdržala i uspela da ove godine pređe u fazu ekonomskog rasta. Zar to nije efikasnost države?", rekao je on.

Rusofobski napadi će se nastaviti posebno za vreme predizborne kampanje

On je upozorio i da će se rusofobski napadi nastaviti, posebno za vreme predizborne kampanje.
"Njima je tamo veoma teško da shvate nivo konsolidacije našeg društva i stepen podrške predsedniku još i pre početka kampanje", rekao je Peskov za TV "Rusija 24"
Ruska artiljerija, Zaporoški pravac, haubica Giacint - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
SVET
Zapadni mediji o rešavanju ukrajinskog sukoba: Postoji samo jedan način...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala