- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gotovo je, ali je vreme za Zvezdinu decu – i to od početka!

© Foto : FK Crvena zvezdaJovan Mijatović
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
Pratite nas
Sa prevelikim očekivanjima krenuo je najskuplji tim u istoriji Crvene zvezde u evropsku avanturu, koja se završila sudarom s realnošću, brodolom i ispadanjem iz Lige šampiona i bez šansi za Ligu Evrope. U poslednjem kolu grupne faze LŠ stiže Mančester siti (od 18.45) i to bi mogla da bude idealna prilika da Barak Bahar šansu pruži Zvezdinoj deci.
Promašila je Crvena zvezda s pojačanjima, to se pre svega odnosi na Šerifa Endiajea koji je ispaljivao ćorke, onda kada se očekivalo da pogodi metu i da opravda očekivanja svih u Ljutice Bogdana, kao i armije navijača.
Posebno bole oni tragikomični promašaji u uvodnih pet minuta susreta u Bernu, što je rezultiralo s dva primljena gola od Jang Bojsa i gubitkom šanse da crveno-beli prezime u Evropi, odnosno da se iz Lige šampiona presele u rang ispod, a to je Liga Evrope. Kasno je sada za žaljenje i kukanje, mora se dalje, a pred vratima je aktuelni prvak Starog kontinenta – Mančester siti.
Najlepše je ostalo za kraj. I dok su „građani“ sigurni putnici s maksimalnim učinkom u prvih pet kola grupne faze LŠ, Zvezda će igrati za čast, za obraz, a Izraelac Barak Bahar koji se nije proslavio, štaviše razočarao je rezultatima, imaće idealnu priliku da za kraj ukaže poverenje Zvezdinoj deci i to od samog početka.
Jasno je da će među stativama biti Omri Glazer, dok će po svoj prilici kraj desne aut linije, sa zadacima ving-beka bitisati Kosta Nedeljković, budućnost Zvezde na kog su se već opasno nameračili Rusi.
U srcu odbrane biće kapiten Aleksandar Dragović i Uroš Spajić, levo Aleksandar Rodić, mada treba ostaviti prostora da treći u zadnjoj liniji bude Naser Điga.
Srđan Mijailović i skupo plaćeni Korejac Hvang In Bom biće u sredini, kao i Marko Stamenić.
Mesto na levom krilu rezervisano je za još jedno dete Zvezde Vladimira Lučića, dok će preko puta biti brzonogi Osman Bukari.
Kada je u pitanju oštrica napada, iako je do sada Šerif, koji se ispromašivao za sve pare na evropskoj pozornici i u Superligi, dobijao prednost u odnosu na Jovana Mijatovića, sada bi trebalo očekivati promenjene uloge.
Upravo je Mijatović bio heroj pobede Zvezde u minulom kolu protiv Mladosti. Ušao je umesto Bukarija na poluvremenu, a do kraja meča uspeo je da postigne vodeći gol za 2:1, na kraju i da asistira Korejcu Hvangu u sudijskoj nadoknadi.
I zato, čini se da je kucnuo čas - Zvezdino dete „u vatru“, a Senegalac na klupu. Naravno, poslednja je Baharova, ali ovo mu je idealna prilika da u meču bez rezultatskog značaja ukaže priliku Zvezdinoj deci koja su budućnost kluba s Marakane, da se „izmere“ s najvećim zvezdama današnjice i pokažu koliko i šta mogu.
Jasno je da će ostaviti srce na terenu za voljeni klub, koji stranci nikako ne mogu da osete i da dožive na identičan način.
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
SPORT
Gvardiola sa velikim poštovanjem pričao o Pešiću, setio se i Mihajlovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala