- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki general o problemima ukrajinskih vojnika: Ruska vojska „guši“ američko „superoružje“

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaTaktičko-specijalne vežbe Centralnog vojnog okruga u Sverdlovskoj oblasti
Taktičko-specijalne vežbe Centralnog vojnog okruga u Sverdlovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
Pratite nas
Sposobnost ruske vojske, da sredstvima za radioelektronsku borbu savlada sisteme američkog visokopreciznog naoružanja, postao je problem za Oružane snage Ukrajine, rekao je američki general Antonio Aguto, prenosi portal „Difens“.
„Gušenje našeg visokopreciznog naoružanja predstavlja problem“, rekao je činovnik koji je od decembra 2022. godine na čelu Grupe za osiguranje bezbednosti Ukrajine koja koordiniše isporuke vojne pomoći Ukrajini.
General je dodao da je Pentagonu neophodno da nastavi modernizaciju naoružanja, kako bi „mogli da se suprotstave akcijama protivnika“, s obzirom na to da ruska vojska može da pronađe način da se suprotstavi američkim sistemima već nekoliko nedelja nakon njihove prve upotrebe na bojnom polju.
Portal ukazuje, da Rusija ima veliki broj naprednih sredstava za radioelektronsku borbu, među kojima su i aparati koji mogu da uguše GPS signal na razdaljini od 24 kilometara. Ističe se da su ukrajinski vojnici već saopštili o visokoefikasnim ruskim sistemima, koji mogu da unište ukrajinske dronove i da uguše signal na satelitskom internetu „Starlink“.
Ranije je televizija Si-En-En saopštila, pozivajući se na predstavnika američkog Ministarstva odbrane, da su Oružane snage Rusije uspešno ugušile signal koji usmerava američke visokoprecizne rakete. Navodi se da su zbog akcija ruskih sistema za radioelektronsku borbu, američki i ukrajinski signali morali da traže neki drugi put i da modifikuju raketne sisteme.
Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Američko oružje se širi po svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala