- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vlahović se otvorio Italijanima „Majka je htela da budem doktor – mogu i bolje“

© AP Photo / Marco AlpozziDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
Pratite nas
Kada napadač ne postiže golove momentalno je razapet, to je ujedno bio slučaj s Dušanom Vlahovićem. Ipak, odlična igra i gol u derbiju Juventusa i Intera okončanom bez pobednika (1:1) lansirali su Srbina u centar pažnje, ovoga puta u pozitivnom kontekstu.
„Gazzeta dello Sport“ napravila je veliki intervju sa napadačem Juventusa i reprezentacije Srbije u kom je Dušan pričao o brojnim temama, od ranog detinjstva i time čime je njegova majka htela da se on bavi, do kritika javnosti, transfera i plasmana Orlova na Evropsko prvenstvo posle 24 godine.
Malo ko zna da je majka Dušana Vlahovića želela da golgeter torinske „stare dame“ bude doktor.
„Po završetku osnovne škole moja majka je htela da idem paralelno na dve staze. Da igram fudbal, ali da ne zapostavim školu. Išao sam u školu koja te priprema za studije medicine, ali sam prestao nakon što sam prešao u prvi tim Partizana. Bilo je izuzetno zahtevno i praktično nemoguće. Upisao sam normalnu školu, kako bih završio srednju školu“, otkrio je za „Gazzeta dell Sport“ Dušan.
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
SPORT
Povratak Pantera i poruka: „Haos na terenu i mir u glavi“
Vlahović je svestan da se od njega uvek puno očekuje. Samim tim, ne dotiču ga kritike u javnosti kada je na snazi golgeterski post.
„Nije me sekiralo to što nisam davao golove, trudim se da to ne utiče na mene. Znamo da smo snažni, što potvrđuje remi sa Interom koji je kandidat za osvajanje Skudeta. Juventusu je prioritet povratak u Ligu šampiona. Svaki igrač ima snove i ciljeve, kako lične, tako i timske. Želim da pomognem timu i zbog toga naporno radim svaki dan. Ukoliko ti je cilj da postaneš top igrač, onda moraš da neutrališeš svoje mane. Da li je utakmica protiv Intera moja najbolja? Mogu još bolje“, bez ustezanja je poručio Vlahović.
O glasinama i spekulacijama da će napustiti Juventus i Torino, što je posebno bilo aktuelno u prethodnom prelaznom roku, Vlahović je rekao.
„Priče o transferu mi ne odvlače pažnju, za mene je leto bilo kao i svako drugo. Uvek sam fokusiran na Juventus i želim da ostanem. Izolovao sam se od tih priča i razmišljam samo o terenu. Kada bismo slušali sve glasine, poludeli bismo. Hvala navijačima što su uvek prisutni, lepo je imati ih na svojoj strani i zato se trudim da im uzvratim što boljim partijama. Moj menadžer već pregovara o produžetku saradnje sa Juventusom“.
Neizbežna tema bio je plasman Srbije posle 24 godine na Evropsko prvenstvo.
„Tokom Mundijala u Kataru nisam bio fizički dobro, sada smo se posle skoro 24 godine plasirali na Evropsko prvenstvo i ipisali smo novu stranicu istorije srpskog fudbala. Ali, nisam zadovoljan. Imamo dobar tim i možemo da uradimo nešto značajno. Milinković-Savić? Pitao sam ga da li je srećan u Saudijskoj Arabiji. Ja u Arabiji? Ponosan sam što igram za jedan od najboljih i najvećih klubova na svetu i trenutno sebe samo ovde vidim“ zaključio je Vlahović, dodajući da sa trenerom Masimilijanom Alegrijem voli da igra basket.
„Kao mali sam sa pet godina igrao košaku, ali su svi moji drugovi iz kraja igrali fudbal. Tražio sam od majke da pređem na fudbal. Sklonili su nam koš ovde u Kontinasi, ali Alegri zna da sam spreman i može uvek da me izazove. Zadovoljstvo je igrati protiv njega jer ima pobednički mentalitet i prenosi ga ne ekipu“.
Srpski fudbaler Andrija Živković u dresu PAOK - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
SPORT
Solun slavi srpsku levicu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala