- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Vlahović najbolji od dolaska u Juventus“ – Italijan shvatio da je Srbin blago „stare dame“

© AP Photo / Marco AlpozziDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
Pratite nas
Gol Dušana Vlahovića u derbiju protiv Intera nije samo prekinuo „post“ srpskog fudbalera, već je konačno i ućutkao kritičare srpskog fudbalera među kojima je često i Masimilijano Alegri, trener Juventusa, koji je od Dušana uvek očekivao više. Posle derbija čini se da je Alegri ipak imao više reči hvale.
Od septembra kada je postigao dva gola protiv Lacija Dušan Vlahović nije uspevao da se ponovo upiše u strelce za Juventus, zbog čega je osećao pritisak javnosti i trenera koji je često u izjavama pominjao upravo srpskog fudbalera.
Detalji sa večitog derbija odigranog u okviru petog kola Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Partizan „stotkom“ po Borcu, Zvezda preslišala Krku u Novom Mestu
Međutim, način na koji je Dušan odigrao 80 minuta protiv Intera nateralo je Alegrija da shvati kakvo blago ima u timu.

„Danas je Vlahović odigrao svoju najbolju utakmicu otkad je došao u Juventus. Dominirao je protiv Stefana de Fraja, a sa Kjezom koji je igrao široko - imao je napravljenu prednost. Posle ovoga samo može da nastavi da raste i napreduje“, rekao je Alegri posle remija Juventusa i Intera.

Čekao je Alegri da se Vlahović oporavi od povrede i sada mu zaista pruža šansu da se dokaže, što takođe nije bio tako često slučaj.
U trenucima kada je srpski fudbaler dominirao na startu sezone trener je takođe imao primedbe. Kada je posle utakmice sa Lacijom na kojoj je Vlahović dao dva gola, „stara dama“ upisala poraz od Sasuola, prvi je kritikovan srpski napadač.
„Mora da se poboljša u kontroli lopte. Imao je nekoliko važnim situacija koje nije iskoristio. Imao je nekoliko dana kada nije bio dobar“, rekao je tada Alegri.
Iako bi se možda činilo da to ne utiče na Vlahovića, srpski fudbaler mirno je slušao sve kritike i to ne samo od strane trenera već i one koje mu je uputio Paolo di Kanio, bivši italijanski fudbaler, koji je rekao da srpski reprezentativac nema fudbalsku inteligenciju.
Petim golom u sezoni Dušan je demantovao Italijana, treneru stavio do znanja da na njega može da računa i sada je na njemu da samo nastavi tim putem.
Pohvale Dušanu stigle su i od čuvenog Alesandra del Pjera, legende Juventusa.
„Pozicija Juvea u ligi? Tačno je tamo gde zaslužuje, bez obzira na kritike koje stižu na račun njihove igre. Vlahovićev gol? Razliku je napravila lopta koju je on poslao Kjezi, od kojeg je počeo kontranapad. Koliko napadača je sposobno da uradi tako nešto? Teško je dati gol protiv Juventusa, statistika kaže tako. Alegri je napravio tvrđavu“, rekao je Del Pjero.
Istakao je proslavljeni Italijan da treba uzeti u obzir da je srpski fudbaler pod posebnim pritiskom jer već neko vreme nije postigao gol.
„Vlahović? Želim da naglasim da ste uvek pod velikom tenzijom kad igrate za klub kao što je Juventus. Nije postigao gol već neko vreme, tako da sve to treba gledati u drugačijem kontekstu“, dodao je Del Pjero.
Juventus je u dobroj formi, nalazi se na drugom mestu tabele Serije A, dok je Inter sa dva boda više ostao ispred njih.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Umar Sadik - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Tri „rakete“ za glavobolju golmana /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Jedan Dušan je pokazao koliko vredi – drugi je pokazao da je „Silni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala