- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jedan Dušan je pokazao koliko vredi – drugi je pokazao da je „Silni“

© AP Photo / Marco AlpozziDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
Pratite nas
Dušan Vlahović, srpski fudbaler, dokazao je kritičarima da je i dalje važan šraf u ekipi Juventusa posle gola koji je postigao protiv Intera. Odličnoj partiji Vlahovića prethodila je još bolja partija Dušana Tadića koji je sam doneo pobedu Fenerbačeu protiv Karagumruka.
Kritikovan je Dušan Vlahović zbog svoje forme u proteklom periodu, a naročito teške reči nedavno mu je uputio Paolo di Kanio, bivši fudbaler Juventusa, koji je rekao da srpski fudbaler nije igrač koji bi trebalo da nosi dres „stare dame“.
Vlahović ga je demantovao već u 27. minutu tokom utakmice Juventusa i Intera u 13. kolu Serije A kada je na asistenciju Federika Kjeze zatresao mrežu protivničkog gola. Odlično je reagovao srpski fudbaler koji je najpre izborio loptu na sredini terena, a potom otrčao i sačekao da lopta ponovo dođe do njega.
Posle gola stigla je i spektakularna proslava srpskog fudbalera koji je time pokazao da je čuo šta je za njega rekao Di Kanio.
Gestikulirao je Vlahović prstima da se mnogo priča o njemu, zatim je pokazao na glavu, a onda je i ponosno podigao dres ka kameri kako bi pokazao svoje prezime koje je očigledno vredno dresa „stare dame“.
Jer da nije bilo Vlahovića Juventus bi mogao da bude i poražen pošto je za 1:1 već u 33. minutu pogodio Lautaro Martines. Pobeda u ovom duelu Juventusu je mogla da donese prvo mesto na tabeli, ali posle remija Inter ostaje na vrhu sa 32 boda, dok klub iz Torina ima dva boda manje.
Pored Dušana Vlahovića, Srbija se radovala i partiji i Dušana Tadića koji je sa dva gola doneo pobedu Fenerbahčeu protiv Karagumruka u 13. kolu turske Superlige.
Fener je primio gol u 39. minutu, Keles je zatresao mrežu, a činilo se da preokret neće doći lako jer su domaćini sa zaostatkom otišli na putu. Međutim, kada je teško tu je Tadić!
Srpski fudbaler najpre je pogodio sa bele tačke u 48. minutu za izjednačenje, a samo deset minuta kasnije ponovo je zatresao mrežu i postigao kako se ispostavilo pobednički gol za svoj tim.
Adem Ljajić slavi pogodak protiv Albanije - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
SPORT
Ljajićev šou /video/
Dušan Dule Savić - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
SPORT
Dule Savić na aukciji prodao karte za utakmicu Zvezde i Mančester sitija - za pomoć školi na Kosmetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala