- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crni Partizan je stradao od „svoje ruke“, ali mu nisu okrenuta leđa

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićPartizan TSC
Partizan TSC - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
Pratite nas
Partizan je potučen do kolena i ponižen u dvoboju sa TSC-om iz Bačke Topole u Humskoj – 0:4. Bilo je to drugi put ove godine da crno-beli primaju četiri gola na svom terenu, a da nisu pronašli put do protivničke mreže.
Posle Mladosti GAT koja se dogodila u februaru, kada je na klupi „parnog valjka“ bio Gordan Petrić, sada je crni Partizan stradao od „svoje ruke“.
Naime, jedan od strelaca bio je Milan Radin, vezista koji je tokom karijere nosio crno-beli dres u periodu od 2016. do 2018, dok je na klupi tima sa severa Srbije Žarko Lazetić, čovek koji je bio član stručnog štaba Partizana, čak je i vodio ekipu na nekoliko mečeva samostalno.
Ništa nije ukazivalo na pomračenje crno-belih, koji su i dalje na liderskoj poziciji uprkos teškom porazu od TSC-a, jer imaju tri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu koja je slavila u Novom Sadu u derbiju protiv Vojvodine rezultatom 2:1.
Žarko Lazetić morao je da se suoči ponovo sa svojima. Dve ekipe servirale su spektakl već na premijeri nove sezone Superlige, kada je u Bačkoj Topoli u ludom meču viđeno šest golova, a meč je okončan bez pobednika – 3:3.
Sada je stanje na terenu, po svim parametrima, bila krajnje neočekivano. Lider domaćeg prvenstva Partizan bio je favorit pred svojim navijačima, koji se polako, ali sigurno, vraćaju u Humsku, jer je tim Igora Duljaja utakmicama, zalaganjem i rezultatima to nesumnjivo zaslužio.
Ali, onda je usledio šok, treženje, bolno prizemljenje na zemlju. U hladnoj novembarskoj noći, Partizan je ponižen u svom dvorištu. Ako je nešto Duljaju i igračima za utehu, jeste da im navijači nisu okrenuli leđa, ostali su da mrznu na tek koji stepen iznad nule sa četiri gola u mreži voljenog tima.
Futbol. RPL. Matč Lokomotiv - Rubin - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
SPORT
Ruski klasik od 102 minuta i pune mreže /foto, video/
Bilo je lepo, ali nije bilo lako Žarku Lazetiću jer je uništio svoj bivši tim, na čiju klupu će jednog dana sasvim sigurno ponovo sesti.
„Mislim da smo opravdali očekivanja. Sjajno, šta drugo da kažem. Jeste li videli ovu igru? Šta reći posle ovoga? Celu utakmicu smo odigrali izvanredno. Čestitam mom stručnom štabu. Dobro smo pripremili utakmicu, igrači su to sproveli u delo. Imali smo i ranije dobre utakmice protiv Partizana i Zvezde, ali kao da smo sada malo sazreli da možemo da odigramo ovako. Čestitam Partizanu na fer igri. I oni izgleda gube samo sa 4:0, 5:0, pa posle pobeđuju. Želim im da sada pobeđuju opet do meča sa nama. Mislim da bi oni time bili zadovoljni“, rekao je Žarko Lazetić, koji je naneo prvi poraz Partizanu ove sezone posle 15 odigranih utakmica.
Luka Jović Frančesko Kamarda - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
SPORT
Srbin je izašao i istorija je ispisana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala