- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruski klasik od 102 minuta i pune mreže /foto, video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaFutbol. RPL. Matč "Lokomotiv" - "Rubin"
Futbol. RPL. Matč Lokomotiv - Rubin - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2023
Pratite nas
Fantastičan meč odigrali su Krila Sovjetov i Lokomotiva iz Moskve u 16. kolu Premijer lige Rusije, koji je završen podelom bodova – 3:3 (1:1) u meču koji je trajao čak 102 minuta.
Krila Sovjetov ugostila je Lokomotivu u Samari, u meču u kom su se očekivala uzbuđenja, ali niko nije mogao da pomisli da će uslediti istinski spektakl i praznik fudbala za navijače, začinjen sa čak šest pogodaka, od kojih dva u dubokoj sudijskoj nadoknadi.
Pinjaev je otvorio goleadu u Samari pogotkom u 30. minutu, da bi praktično u sledećem napadu Fernando Konstanca rezantnih udarcem iz daljine „poništio“ prednost gostiju iz Moskve.
Žmaletdinov je ponovo doveo Lokomotivu u vođstvu, igrao se 62. minutu, da bi isti fudbaler u 84. minutu povisio na 3:1. Činilo se da će se Lomotiva s tri boda vratiti u prestonicu Rusije, ali je onda usledio šok u režiji domaćina.
Krila su zaigrala na sve ili ništa. Utakmica je produžena šest minuta, a Pisarskij je u 94. minutu pogodio za 2:3. Činilo se da je to sve, ali je u 96. minutu dosuđen penal za Krila Sovjetov, glavni sudija morao je da zatraži pomoć VAR i čitava drama se odužila i potrajala je preko duže od pet minuta. Konačnih 3:3 postavio je Banhaming Gare u 102. minutu.
U subotu je odigran i meč između Baltike i Spartak Moskve, a svih 90 minuta na terenu za goste proveo je srpski reprezentativac Srđan Babić, čije je tim slavio pobedu rezultatom 2:0.
Posle 16 odigranih kola ruske Premijer lige, Zenit je prvi sa 33 boda, sledi Krasnodar na čelu s trenerom Vladimirom Ivićem, treći je Dinamo iz Moskve, četvrti Spartak Moskva, a Krila Sovjetov je na petoj poziciji sa 26 osvojenih bodova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala