- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istupi, prekrsti se i kreni /video/

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
Pratite nas
O veri u sebe, u porodicu, u ljubav, u Boga, Novak Đoković mogao bi verovatno da priča danima, a verovatno je upravo to ono što ga razlikuje od svih i zbog čega je najveći svih vremena. Kao što to obično radi, pred finale završnog mastersa u Torinu prekrstio se i zakoračio, a već je znao da je to korak ka istoriji.
Pre nego što je Novak Đoković stigao u Torino vrlo dobro su znali kako on, tako i publika i rivali da na završni masters dolazi sa ciljem da ga osvoji. To nije ništa čudno, istu želju imali su i sedmorica ostalih tenisera, ali želja nije isto što i cilj.
Srpski as imao je razloga da bude pun samopouzdanja, ali posle poraza u grupnoj fazi od Janika Sinera mnogi su ga već otpisali. Umesto da se uplaši da li će proći grupnu fazu, Novaku nije bilo jasno odakle pomama i strah da će biti eliminisan.
Naravno, razloga za strah nije bilo, srpski as prošao je u finale, a onda se obistinala čuvena fraza da jedan protivnik teško može da vas pobedi va puta na istom turniru.
Na teren je zakoračio sigurno, poput teniskog gospodara što i jeste, a pre izlaka na teren simbolično se prekrstio jer je upravo vera ono što mu daje snagu i motiv.
Osim toga, video se i smešak koji je nagoveštavao da je srpski as već gledao ovaj film. Znao je da će osvojiti titulu i znao je da niko ne može da mu se ispreči na tom putu. Teniser koji igra maestralan turnir, ima podršku domaće publike, ista ta publika koja se trudi da ga sputa na razne načine, svi oni koji ne žele da uspe, sve je to bio razlog za Novakov smešak pred izlazak na teren koji je ukazivao na to da mu i dalje niko ne može ništa!
Posle nepuna dva sata igre čudlo de čuveno „Idemo“ koje se čuje onako glasno, iz srca posle svake nove pobede, trofeja, rekorda i uspeha.
Glasno „Idemo“ viknuo je i Novakov sin Stefan posle podizanja pehara i time neodoljivo podsetio na svog oca.
Srpski as oborio je rekord Rodžera Federera i sada je sa sedam titula na završnom turniru najuspešniji teniser ikada, kao što je to slučaj i sa Grend slemovima, Mastersima i nedeljama koje su provedene na prvom mestu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2023
SPORT
Najveći svih vremena – 400 nedelja vladavine Novaka Đokovića
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2023
SPORT
Đoković: Dva anđela mi daju snagu, a zbog publike koja me je ometala – pobeda je još slađa!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2023
SPORT
Đokovićevo remek-delo za rekordnu titulu na Završnom turniru!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala