- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Dva anđela mi daju snagu, a zbog publike koja me je ometala – pobeda je još slađa!

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, posle osvajanja rekordne sedme titule na Završnom turniru, rekao je da je srećan što je pobedu ostvario pred svojom decom, ali i pred publikom koja ga je ometala tokom finala.
Đoković je u meču za trofej u Torinu pobedio domaćeg takmičara Janika Sinera koji ga je prethodno porazio u grupnoj fazi.
„Odigrao sam fantastičan meč. Mislim da sm taktički odigrao drugačije, imao sam oštrinu od početka, nametnuo sam ritam igre, servirao sam fenomenalno. Imao sam i šansu za dupli brejk, stvari su se potom zakomplikovale, ali eto, nekako sam ostao priseban. Nije bilo lako igrati pred publikom koja je jako glasna i koja ometa između servisa, svašta se dešavalo i tim više je ova pobeda slađa“, istakao je Đoković.
Novak je svestan da je ostvario velike rezultate u godini.
„Jako poseban momenat, jedna od najboljih sezona u životu za mene, kruna je pobeda protiv lokalnog heroja Janika koji je bio fenomenalan na turniru. Veoma sam zadovoljan kako sam igrao u poslednja dva dana protiv Alkarasa i Sinera, verovatno uz mene i Medvedeva dva najbolja tenisera na svetu“.
Đoković je prikazao jednu od najboljih partija u sezoni.
„Morao sam da pojačam, morao sam da dobijem, a ne da čekam da mi se rivali predaju. To sam i uradio, taktički sam drugačije igrao nego u grupi protiv Sinera. Zaista, fenomenalna nedelja“.
Novaku su veliku podršku u polufinalu i finalu dali ćerka Tara i sin Stefan.
„Oni su tako dobri. Poslednjih nekoliko dana su gledali tenis i oduševljen sam time, oduvek sam želeo da igram pred njima u godinama kada su svesni šta se dešava. Sada je tako, to su te godine i jako sam zahvalan što sam otac dva divna anđela koji mi daju toliko ljubavi i snage“, zaključio je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2023
SPORT
Đokovićevo remek-delo za rekordnu titulu na Završnom turniru!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala