- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Željko i Aleksa o „nevidljivom neprijatelju“ – „To je naš život“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Partizana Željko Obradović
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
Pratite nas
Mučio se Partizan gotovo tri četvrtine i na kraju je „slomio“ otpor Albe iz Berlina u „paklu“ Arene, posle čega je trener crno-belih Željko Obradović poručio da je zbog zgusnutog rasporeda teško da igrači budu na visini zadatka, dok je heroj Aleksa Avramović izjavio da je malo umoran i da je dobro što će ekipa imati dan za predah.
Najtrofejniji evropski strateg Željko Obradović izašao je pred novinare posle četvrtog trijumfa „parnog valjka“ u Evroligi i nije krio zadovoljstvo zbog pobede, ali je i izneo dozu razumevanja za njegove igrače koji su pod ogromnim pritiskom zbog „moranja“ i činjenice da se igra na svaka dva dana.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
SPORT
Od kukavičkog napada do pisanja istorije u Zadru
„Važna utamica, kao i svaka u E vroligi. Jasno je da smo igrali bolje u drugom pluvremenu. Dobili smo meč zbog odbrane jer smo igrali pametno protiv njihove zonske odbrane. Nije sigurno normalno da igrači stalno budu na visini zadatka, ali ni na nizini ako mogu taj izraz da upotrebim. Ovo je igra koncentracije i neke stvari koje pokušavaša da radiš i utičeš na njih i popravljaš. Moje reakcije u toku utakmice su takve da želim da pomognem svakom pojedincu i timu, zato sam i trener. Ako to izgleda kao ljutnja, što je moguće, ali to su neke stvari koje se ponavljaju iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu i to je problem. Nije problem kada neko promaši ili odigra odbranu, pa mu dobar napadač da koš. Proble je, kao u prvom poluvremenu da primamo na pozitivnom rezultatu dve otvorene trojke u tranziciji, a tim ima samo jedan faul. Znači, ne probaš ni da igraš odbranu. Sve se promenilo u drugom poluvremenu, igrali smo pametnije“, rekao je Željko.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2023
SPORT
Jokićev 110. tripl-dabl nedovoljan za trijumf Denvera – Bogdan solidan u porazu
Pričao je Obradović i o povredama, pre svega kapitena Kevina Pantera koji je propustio nekoliko poslednjih utakmica, dok protiv Albe nije bilo ni Alena Smailagića zbog povišene temperature, izostao je i Balša Koprivica.
„Naporno je, ali to je naš život. Problem je što se u ovoj sedmici dese dva slučaja, da Balša nije mogao da putuje sa nama, i dalje je van tima. Smailagić je imao probleme pred meč u Minnhenu, hteo je da pomogne timu. Došao je ovde, ali nije mogao da trenira. Imao je povraćanje i temperaturu. U kojem ćemo stanju biti u nedelju u Ljubljani, nemam pojma. Zvali smo malog Savu Drezgića, da budemo makar sa 12 igrača“, rekao je Obradović.
Umor je taj „nevidljivi neprijatelj“ koji zadaje glavobolju svima.. Kako je na programu bilo duplo kolo Evrolige, tako je jasno da su crno i crveno-beli na svaka dva dana igrali svoje utakmice. Tako je Partizan posle gostovanja u Minhenu, ugostio Albu, a tu su i utakmice ABA lige, pa tim praktično nema vremena za predah.
Red treninga, red putovanja, red utakmica. Surovost vrhunskog sporta.
Aleksa Avramović koji je sa 20 poena bio heroj Partizanove pobede nad Nemcima, je dao izuzetno iskren odgovor na pitanje novinara u miks-zoni, koji su ga pitali kako je i kako podnosi udarnički ritam.
„Dobro, malo sam umoram. Moramo da odmorimo malo u subotu. Majke mi“, kratko i jasno je poručio Aleksa, koji je izuzetno iskrenim izjavama na Mundobasketu i vanserijskim partijama postao miljenik nacije.
Plejmejker Partizana Aleksa Avramović  - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Partizan proradio – Avramović i Anđušić vodili crno-bele do trijumfa nad Albom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala