- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Težak poraz BiH: Kapiten se izvinjava, a selektor poručuje – „Realnost u ovom trenutku“

© AP Photo / Dave ThompsonSavo Milošević
Savo Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživela je edbakl protiv selekcije Luksemburga koja je slavila rezultatom 4:1 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Sa vo Milošević nije uspeo da se „iskupi“ posle poraza od Portugalije, javnost je nezadovoljna, ali srpski stručnjak smatra da je poraz surova realnost.
Savo Milošević prikupio je pozitivne komentare na selektorskom debiju protiv Lihtenštajna, ali posle te pobede usledio je težak poraz od Portugalije, a za njim i od Luksemburga što je posebno zabolelo javnost u Bosni i Hercegovini jer su verovali da je to protivnik kojem Zmajevi mogu da pariraju.
Karlos Alkaras i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Alkaras je „usporio“ – ali Medvedev neće: „Ugledam se na Novaka“
Luksemburg je prvi gol slavio već u šestom minutu kada je mrežu zatresao Matijas Olesen, a onda je Gerson Rodriges uspešno šutirao sa bele tačke u 30. minutu. Drugo poluvreme nije se mnogo razlikovala, a do velikih 3:0 Luksemburg stiže greškom Nihada Mujakića kome je pripisan autogol.
Probao je tešak poraz da ublaži Renato Gojković koji je u trećem minutu nadokande postigao prvi gol za goste, ali Zmajevi nisu uspeli da se odbrane čitava dva minuta pa je tako Rodriges uspostavio konačnih 4:1.
„Nemamo nivo trke za ovaj nivo takmičenja. To je u jednoj rečenici razlog poraza. Bez toga je jako teško pričati o bilio kakvoj taktici, protiv ovako ozbiljnih ekipa. Iz toga su proizašle i loša koncentracija i reakcije. Ovo je realnost u ovom momentu. Ne vidim da je moglo bolje bez visokog nivoa i intenziteta“, rekao je Milošević.
Srpski trener rizikovao je i dao je šansu debitantima Harisu Tabakoviću i Harisu Hajradinoviću što se nije ispostavila kao sjajna odluka.
„Tabaković i Hajradinović su pokazali da mogu biti od koristi, a i ostale novajlije su pokazale želju i to im se ne može prigovoriti. Protiv Slovačke ćemo promeniti ekipu i dobiti svežinu sa momcima koji su odmorniji“, istakao je Milošević.
Rade Krunić, fudbaler Milana, istakao je da je razočaran kao i ostatak tima.
„Igrači sa stručnim štabom, navijačima i svima u BiH smo očekivali više. Moramo od nečega da krenemo. Ovo je bila odlična prilika da podignemo samopouzdanje Sigurno smo razočarani. Ovo je jedna od najgorih partija BiH. Treba da napravimo analizu i da vidimo šta je falilo. Mnogo loše je počela utakmica za nas. Ipak je ovo nova ekipa sa novim selektorom i sigurno da je to unelo nesigurnost“, rekao je Krunić.
Priliku da poprave utisak kapiten Bosne i Hercegovine veruje da on i saigrači imaju protiv Slovačke.
„Protiv Slovačke je bitno da reagujemo kako treba i kako dolikuje jednoj reprezentaciji. Očigledno je da je to utakmica bez rezultatskog značaja, ali nama znači najviše sa neke psihološke strane. Nadam se da ćemo se pokazati u boljem svetlu. Ovim putem se izvinjavam svim navijačima za večerašnji nastup“, poručio je Krunić.
Uprkos tome što BiH nema ni matematičke šanse da preko kvalifikacija obezbedi učešće na Evropskom prvenstvu i dalje će moći da se domognu šampionata preko baraža.
Luis Dijas - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Gol za oca heroja i suze koje su obišle svet: Luis je srušio Brazil – Mesi doživeo šok /video/
Bugarska, sukob navijača i policije - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Incidenti u Sofiji: Sukobili se navijači i policija – ima teže povređenih /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala