- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gol za oca heroja i suze koje su obišle svet: Luis je srušio Brazil – Mesi doživeo šok /video/

© AP Photo / Ricardo MazalanLuis Dijas
Luis Dijas - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
Pratite nas
Spektakularnu noć priredile su fudbalske reprezentacije iz Južne Amerike koje su se sastale u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a poseban akcenat treba staviti na Luisa Dijasa koji je sa dva gola doneo pobedu Kolumbiji nad Brazilom rezultatom 2:1. Iznenađenje su priredili i fudbaleri Urugvaja koji su savaldali Argentinu rezultatom 2:0.
Luis Dijas prethodnih nedelja bio je u centru pažnje zbog porodične drame koja je okončana srećnim krajem po njega. Otac i majka fudbalera Liverpula bili su kidnapovani, a dok je majku policija uspela da oslobi, otac je spasen kasnije..
Posle vatrenog okršaja sa policijom, ubijena su dvojica otmičara, a otac fudbalera konačno je bio slobodan pa je tako uspeo da bude na tribinama na meču Kolumbije i Brazila što je za Luisa bila posebna motivacija.
Brazilci su na startu utakmice bili bolji, što su pokzali već u četvrtom minutu kada je Gabrijel Martineli zatresao mrežu za 1:0. Fudbaleri Kolumbije pokušavali su da stignu do izjednačenja, a najviše šansi imao je upravo Dijas, međutim na pauzu su morali sa zaostatkom.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Novak čeka protivnika u polufinalu: Drama u drugoj grupi – Danil i Saša mogu Alkarasa da pošalju kući
Od drugog poluvremena viđena je mnogo drugačija utakmica, ofanzivniji Kolumbijci jurišali su ka golu, a to je ujedno bio i rizik jer su Brazilci dolazi do više kontri. Ponovo je Brazil bio bliži golu, konkretno je Rafinjo imao dve dobre prilike, ali nije uspeo da ih iskoristi.
Motivacija koju je imao Dijas bila je toliko velika, da fudbaler Liverpula kao da jednostavno nije mogao da završi meč, a da ne da gol. Pre prepunim tribinama na „Barankilji“ u 75. minutu Dijas je zatresao mrežu za 1:1.
Luisov otac plakao je na tribinama, a slavlje je tek usledilo kada je posle samo četiri minuta Dijas postigao i drugi gol, ispostaviće se za pobedu Kolumbije, prvu posle osam i po godina nad Brazilom.
Kolumbija je ovom pobedom ostala jedina neporažena reprezentacija u okviru kvalifikacija u Južnoj Americi, ali veliko iznenađenje doživela je i Argentina.
Urugvajci su prekinuli niz Argentine od 14 uzastopnih pobeda golovima Ronalda Arauha i Dervina Nunjeza. „Gaučosi“ punih sedam godinu nisu imali poraz u kvalifikajama za Svetsko prvenstvo, ali sada su doživeli šok.
Veći posed, više šuteva u okvir gola, više slobodnih udaraca i više kornera, sve je Argentncima palo u vodu kada je Arauho u 41. Minutu zatresao mrežu. Urugvajcima to nije dovoljno pa je Lionela Mesija i Argentince šokirao dodatno Nunjez u 87. minutu.
Standings provided by Sofascore
Bugarska, sukob navijača i policije - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Incidenti u Sofiji: Sukobili se navijači i policija – ima teže povređenih /foto, video/
Srbija i Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
SPORT
Crnogorci i dalje „dišu za vratom“ Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala