- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras je „usporio“ – ali Medvedev neće: „Ugledam se na Novaka“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthKarlos Alkaras i Danil Medvedev
Karlos Alkaras i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, obezbedio je prolaz u polufinale završnog mastersa u Torinu, ali uprkos tome pružiće maksimum protiv Karlosa Alkarasa kako ne bi ispustio prvo mesto u grupi. Daće sve od sebe ruski teniser je se kako ističe ugleda na Novaka Đokovića koji je isto uradio prošle godine protiv njega.
Matematički je Danilu Medvedevu za prvo mesto u grupi dovoljan samo jedan set, ali to ga ne sprečava da „pokaže zube“ Karlosu Alkarasu koji bi ukoliko ga ruski teniser porazi mogao da bude i eliminisan sa turnira.
„Pre svega, to je normalno. Želi da prođe dalje. Ne znam kalkulacije. Naravno, ako pobedim Karlosa, biće dobro za njega. To je normalno. I ja bih isto učinio. Daću sve od sebe protiv Karlosa. Neće biti lako. Ali ovde, brz teren, može biti interesantno. Uvek je pitanje, naravno da ne želite da igrate taj-brejk trećeg seta posle tri i po sata i da posle sutradan igrate opet. Onog trenutka kada se opustite i kažete sebi da će meč biti lakši, gubite ritam. Tako tenis funkcioniše. Na primer, Novak je prošle godine protiv mene igrao fizički veoma težak meč. Mogao je da da kaže u jednom trenutku: ‘Prvoplasiran sam iako izgubim’. Ali nije. To je sjajan primer za mene da dam sve od sebe u petak“, rekao je Medvedev koji je u tom meču protiv srpskog asa izgubio.
Luis Dijas - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Gol za oca heroja i suze koje su obišle svet: Luis je srušio Brazil – Mesi doživeo šok /video/
Alkaras je u prvom kolu izgubio od Saše Zvereva, pa se tako sada i nemački teniser nada Danilovoj pobedi protiv mladog Španca jer bi to moglo da ga odvede u polufinale u slučaju da on potom savlada Andreja Rubljova.
Medvedev je svestan toga, kao i činjenice da Alkaras trenutno nije u najboljoj formi i da uprkos pobedi protiv Rubljova on ne igra onako kako zna.
„Tenis je veoma, veoma težak sport. U ovom trenutku, iz bilo kog razloga, osećamo da Karlos igra samo malo sporije. On nema isto samopouzdanje koje je imao tokom cele godine. Ovo se može dogoditi svima. Ovo se dešavalo i Novaku kada je bio mlađi. Pitanje je koliko će se brzo oporaviti. Da li će to biti ovaj turnir ili sledeće godine? Kada je izgubio drugi set, pokazali su brzinu prizemnih udaraca. Saša je bio 10 kilometara viši od Karlosa. Ovo je veoma iznenađujuće. Generalno, kada sam video meč, u početku sam osetio da Karlos ne igra najbolje. Saša takođe. Tako da uopšte nisam iznenađen“, rekao je Medvedev.
Jasno je Danilu i da je mladi Španac brzo uspeo da ispravi pojedine greške iz meča sa nemačkim teniserom.
„Kao što sam rekao na US openu, mislim da protiv njega, posebno kada znam kako je igrao u sredu, bolje nego pre dva dana, moram da budem na najboljem nivou. Moram da serviram dobro. Ovo je prilika da uporedimo teren kao što je onaj u Indijan Velsu. Mogu da servira asove kao što je Saša to radio. Moram da igram brzo, da pravim vinere pre njega. Biće to dobar test. Pobedio sam dva dobra rivala i igram protiv još jednog“, istakao je ruski as.
Medvedev i Alkaras sastaju se od 14.30, a u međusobnom skoru je nerešeno, 2:2.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SPORT
Novak čeka protivnika u polufinalu: Drama u drugoj grupi – Danil i Saša mogu Alkarasa da pošalju kući
Novak Đoković - Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
SPORT
Siner na povređenim leđima „poneo“ Đokovića do polufinala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala