- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Povratak otpisanog – Lalatović nasledio Rusa u Subotici: „Dogovor za dva minuta“

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaNenad Lalatović
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
Pratite nas
Nenad Lalatović i zvanično se vratio u srpski fudbal. Posle kratke i neuspešne epizode u Ukrajini gde je vodio Zorju, nekadašnji strateg brojnih srpskih klubova ponovo će raditi u Superligi, kao šef stručnog štaba Spartak Subotice.
Popularni Lalat zamenio je na klupi "subotičkih golubova" Rusa Aleksandra Keržakova koji je dobio otkaz posle slabih rezultata s klubom sa severa zemlje.
„Velika je čast što sam trener Spartaka. To je veliki klub, imao sam osećaj da ću jednog dana biti trener. Dogovorili smo se za dva minuta, svestan sam situacije i nisam postavljao velike uslove. Znam šta se od mene očkeuje, neće biti lako, ali imamo dobar tim. Neke stvari moraju da se poprave i da igrači veruju u sebe. Zaslužuju da igraju u plej-ofu. Nadam se da ću opravdati poverenje kluba“, istakao je Lalatović na promociji u Subotici i dodao:
„Spartak kao klub zaslužuje da bude među osam, sve se poklopilo sa mojim ambicijama i zato sam došao. Kada sam uzima Kragujevac, rekli su mi ''nemoj tamo poginućeš'', a Spartak sam uzeo jer je želja da budemo među osam ili među pet u Srbiji", poručio je Nenad.
Lalatović je tokom trenerske karijere obišao Srbiju uzduž i popreko. Pravu turneju imao je harizmatični stručnjak, jer je radio od juga do severa naše zemlje. Od Donjeg Srema preko Proletera iz Novog Sada, preko Voždovca, Kruševca, Crvene zvezde, do Čačka, Čukaričkog, Radničkog iz Niša, pa opet Vojvodine...
Radio je Lalatović kratko i u komšiluku, prošlu sezonu je počeo u Borcu iz Banjaluke, ali je brzo usledio rastanak. Imao je "izlet" i u Saudijskoj Arabiji, gde je bio šef stručnog štaba Al Batina, da bi se posle vratio u Radnički iz Niša, sedeo je još na klupi Mladost GAT, a sada je potipisao ugovor sa Spartakom iz Subotice, naslednivši rusa Keržakova.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
SPORT
Piksi video dobre strane poraza: „Leskovac u mislima, znamo šta želimo“
Srbija - Litvanija - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Poznata sudbina prijateljske utakmice Srbije i Belgije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala