- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Presuda u ekspresnom roku – „davitelj“ sklonjen sa parketa i „udaren“ po džepu

© AP Photo / Jed JacobsohnDrejmond Grin
Drejmond Grin - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
Pratite nas
NBA liga munjevito je reagovala i kaznila je sve aktere incidenta koji se dogodio na samom startu meča Minesota – Golden Stejt. Očekivano, najgore je prošao ratoborni Drejmond Grin, koji je davio Francuza Rudija Gobera, i zbog toga je suspendovan pet utakmica.
NBA liga se oglasila samo dan posle incidenta, objavivši da će Amerikanac „na hlađenje“ narednih pet utakmica „ratnika“, a svi akteri incidenta: Klej Tompson, Džejden Mekdenijels i Rudi Gober moraće da plate 25.000 dolara. Naravno, „Udarac po džepu“ pretrpeo je i Drejmond Grin zbog nesportskog ponašanja.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
SPORT
Bogdanova partija sezone – Milvoki i bez Janisa prejak za Rajakovića, tužan debi Petruševa
Američki reprezentativac poznat po fanatičnoj borbenosti „uhvatio je u kragnu“ centra Minesote Rudija Gobera već u drugom minutu susreta pri rezultatu 0:0, što je okarakterisano kao uličarsko ponašanje i nešto čemu nije mesto na sportskom borilištu.
„Grin je suspendovan jer je nasilno uhvatio Gobera u predelu vrata na nesportski i opasan način“, navedeno je oblazloženju kazne koju je prokomentarisao predsednik NBA lige Džo Dumars.
Ima Drejmond Grin iza sebe pozamašan staž kada su kazne u pitanju, te mu je ovo već peta suspenzija u karijeri. Prethodne su sve bile po jedan meč, dok će sada biti udaljen s parketa na čak pet utakmica.
„Davitelj“ Grin će tokom suspenzije biti lišen primanja, pa se prema proračunima američkih medija očekuje da će ostati bez 770 hiljada dolara.
Golden Stejt neće moći da računa na Drejmonda u dvobojima sa Oklahomom, (dva meča), Hjustonom, Finiksom i San Antonio Sparsima.
NBA rezultati
Vašington – Dalas 117:130
Atlanta – Njujork 114:116
Filadelfija – Boston 107:117
Toronto – Milvoki 112:128
Čikago – Orlando 94:96
Finiks – Minesota 133:115
L.A. Lejkers – Sakramento 110:125
Portland – Klivlend 95:109
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2023
SPORT
Partizan poražen pred svojim navijačima u Minhenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala