Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Još jedna skandalozna odluka Amerike: Uvedene sankcije Nenadu Popoviću i Miši Vaciću

© Sputnik / Lola ĐorđevićNenad Popović
Nenad Popović  - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
Pratite nas
Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država donelo je odluku da uvede sankcije predsedniku Srpske desnice Miši Vaciću i bivšem ministru u Vladi Srbije Nenadu Popoviću.
U saopštenju se navodi da se sankcije Vaciću i Popoviću uvode zbog "angažovanja u aktivnostima koje podrivaju mir, bezbednost i političku stabilnost ili teritorijalni integritet Ukrajine, partnera SAD".
Kako je saopšteno, Vacić je lider Srpske desnice i na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina bio je međunarodni posmatrač ruskih referenduma u, kako piše u dokumentu, "okupiranim regionima Ukrajine u septembru 2022. godine".
„Vacić se zalagao za aneksiju ovih regiona od strane Rusije“, piše u odluci američkog ministarstva.
Za Nenada Popovića, američke vlasti podsećaju da je bio u Vladi Srbije od 2017. do 2022. godine.
„On poseduje brojne holding kompanije u Srbiji i Rusiji i koristi veze u Kremlju da se bogati, obezbedi poslovanje za njegove prihode i olakša pronevere i koruptivne poreške šeme“, piše u odluci SAD.
Na listi sankcija su i Savo Cvijetinović, Petar Đokić i Duško Perović iz Republike Srpske, Miodrag Davidović i Branislav Mićunović iz Crne Gore, kao i Ratka Kunoska Kamčeva, Irina Samsonenko i Sergej Samsonenko iz Severne Makedonije, objavljeno je na sajtu američke Kancelarije za kontrolu strane imovine.
Zastava SAD - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
REGION
SAD uvele sankcije deci Milorada Dodika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala