- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Filipa ne greje Sunce ni na drugoj stanici u Kaliforniji

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2023
Pratite nas
Filip Petrušev, srpski košarkaš, karijeru će nastaviti u razvojnoj ligi u timu Stokton Kingsi, jer ni Sakramento nije želeo da ga zadrži u timu. Novi tim srpskog centra takmiči se u G ligi.
Kada je letos stigao u Filadelfiju Filip Petrušev verovatno nije mogao ni da zamisli koliko ga trnovit put čeka u najjačoj ligi na svetu. Filadelfija ga je trejdovala u Los Anđeles Kliperse, a samo 24 sata posle promocije objavljeno je da je srpski košarkaš postao novi igrač Sakramento Kingsa.
Nije to bila baš dobra vest jer je konkurencija u Sakramentu bila opaka i jasno je bilo da će Petrušev teško izboriti mesto pored Saše Vezenkova, Domantasa Sabonisa ili Aleksa Lena, a onda se ispostavilo da Kingsi nisu nameravali da ga zadrže.
Sakramento je srpskog košarkaša poslao u svoj razvojni tim Stokton Kingse što će biti njegov četvrti klub od dolaska u NBA ligu.
Kada se sve sabere Petrušev je na parketu bio tek tri minuta dok je još nosio dres Filadelfije za koju je igrao i na nekoliko utakmica tokom pripremnog perioda.
U NBA ligu Filip je stigao posle sezone u Crvenoj Zvezdi, a prethodno je igrao za Efes i Megu. Zablistao je i na Svetskom prvenstvu na kom je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju, međutim u Americi mu definitivno ne ide po planu.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
Snažna ljudska konekcija Rajakovića i „ludog Srbina“: Ugledam se na njega i Željka Obradovića
Bruno Kaboklo - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
Partizan zvanično doveo centra!
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
Jokić pravio šou, novinari se smejali: Sam postavljao i odgovarao na pitanja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala