- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Snažna ljudska konekcija Rajakovića i „ludog Srbina“: Ugledam se na njega i Željka Obradovića

© AP Photo / Nathan DenetteDarko Rajaković
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
Pratite nas
Srpski trener Darko Rajaković ostvario je verovatno pobedu karijere tako što je sa Torontom bio bolji od San Antonija koji sa klupe predvodi čuveni Greg Popović. Posle meča je dobio pohvale od iskusnog stručnjaka, a i sam je rekao da je odrastao ugledajući se na njega i Željka Obradovića.
Rajaković je Čačanin, tako da je jasno da se ugledao na Obradovića, to se negde i podrazumeva.
Takođe, istakao je da je pratio i rad možda i najboljeg trenera u istoriji Grega Popovića.

„Kada sam rastao kao mlad trener, ugledao sam se na trenera Popovića, trenera (Željka) Obradovića. Imao sam dva trenera koje sam mnogo poštovao i... želeo sam da se formiram na taj način. To su bili moji izbori u to vreme i ne mogu tačno da formulišem zašto je to bilo tako, ali oni su bili treneri koji su najpre brinuli o ljudima. Tako da ne znam da li je to bilo u meni ranije ili sam to prepoznao u njima. Moram da sednem i razmislim o tome”, rekao je Rajaković, a prenosi „Atletik“, koji se pozabavio jakom konekcijom Popovića i Rajakovića.

Greg ima srpske korene, to nikada nije krio, a očigledno su mu ti koreni pomogli da bude najbolji u svom poslu. I zato se vrlo srdačno pozdravio sa Darkom posle utakmice uprkos porazu.
Otkrio je Rajaković i da je imao zanimljive razgovore sa Gregom, te da su zajedno išli na večeru.
„Trener Pop je neverovatan trener. Ono što se zaista ističe je da mu je stalo do ljudi. Idite s njim na jednu večeru i on će se pobrinuti da dobijete sve što ste tražili. Objasniće da ovo vino dolazi sa južnog dela ostrva u Italiji. On toliko želi da se osećate ugodno i dobrodošlo”, objasnio je Rajaković američkim novinarima.
Isti ti novinari rekli su da Greg Popović ne voli da odgovara na svakakva pitanja, da mu nije bilo baš milo da odgovara na pitanja vezana za Toronto, sve dok nije došlo ono pravo.
Ono koje se odnosilo na Rajakovića.

„Darko ima briljantan um. Ne mislim tu samo vezano za košarku, već je vrlo oštrouman mlad čovek. Razume igru. Formirao se na pravi način. Mnogo je naučio u Evropi i nastavio je da uči kada je došao ovde. Jako je dobar sa ljudima. Veoma je neposredan, iskren, ne govori svašta ljudima i uvek možete da računate na njega.

Dakle, obojica su u izjavama stavili akcenat ne samo na košarkaško umeće, već i na ljudske kvalitete.
Zapravo, pre svega na ljudske kvalitete.
Sjajna srpska priča u NBA ligi.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
SPORT
Darko pobedio „ludog Srbina“ i oduševio u NBA: Od minus 22 do produžetka i velike pobede
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala