- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan zvanično doveo centra!

© KK PartizanBruno Kaboklo
Bruno Kaboklo - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
Pratite nas
Košarkaški klub Partizan zvanično je doveo pojačanje. U pitanju je centar Bruno Kaboklo. Od starta sezone se čeka dolazak centra, a sada su navijači crno-belih to konačno i dočekali.
Dugo je Parni Valjak tražio odgovarajuću peticu, koja bi predstavljala ispomoć Kaminskom i Smailagiću. Na kraju je izbor pao na Kabokla koji bi energijom i atletskim sposobnostima trebalo da donekle popuni rupu izazvanu odlaskom Matijasa Lesora.
Kaboklo je nastupao i za Brazil na prethodnom Mundobasketu. Odigrao je pet utakmica sa gotovo dabl-dabl prosekom od 16,4 poena i 9,2 uhvaćene lopte. Uz to je beležio i 1,4 ukradenih i 1,2 blokirane lopte za prosečni indeks korisnosti 22.
U sezoni za nama, Kaboklo je igrao za nemački Ulm, gde je u Evrokupu na 11 mečeva prosečno beležio 17,4 poena i 7,8 skokova.
Tokom karijere, Bruno je branio boje i NBA ligaša, Hjuston Rokitsa, Memfis Grizlisa, Sakramento Kingsa i Toronto Reptorsa. Takođe, novi košarkaš Partizana je igrao i za francuski Limož, Sao Paolo, Sijudad de Meksiko i Pinjeiroš.
Dvestašest centimetara visoki igrač koji pokriva pozicije pet i četiri, nosiće crno-beli dres sa brojem 50.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
Snažna ljudska konekcija Rajakovića i „ludog Srbina“: Ugledam se na njega i Željka Obradovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala