- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Međedović: Novak mi pomaže na sve moguće načine

© Sputnik / Lola ĐorđevićHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi srpski teniser, igra najuspešniju sezonu u karijeri, ali koliko god rezultati bili dobri on „ostaje na zemlji“ i zahvalan je na tome što je imao uslova da tu karijeru gradi. Zahvalnost osim svom talentu i porodici duguje i Novaku Đokoviću koji mu i danas pomaže.
Nije uspeo Hamad Međedović da prođe kvalifikacije za turnir u Bazelu, ali i uprkos tome mora da bude zadovoljan sezonom u kojoj konstantno napreduje. Trenutno je 107. na svetu i mogao bi uskoro da se probije i u prvih sto, a za sve to delom je zaslužan i Novak Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
SPORT
Nepobedivi Novak je sedmi put šampion Pariza!
Dok je Teniski centar Novak bio u vlasništvu srpskog asa talenti iz cele zemlje trenirali su na tom mestu, a Đoković je pokrivao finansije, a pomagao je i mladom Hamadu u kome je video veliki potencijal.
„Novak mi je finansijski pomagao. Daje mi sve što mi je potrebno za karijeru. Sve je pokrio. Pomogao mi je kada mi je to bilo potrebno i i dalje mi pomaže na sve moguće načine. Srećan sam da je tu za mene“, rekao je Međedović i otkrio da mu Novak i dalje pomaže.
Pred Masters u Parizu najbolji teniser sveta i mlada nada srpskog tenisa zajedno su trenirali u Beogradu. Suvišno je govoriti koliko to može da znači 20-godišnjem Hamadu.
Koliko je Novak uključen u Hamadovu karijeru primer je i priča posle osvajanja Međedovićevog prvog osvojenog čelendžera u Ludenšajdu. Srpski as prvi je poslao čestitku mladoj nadi.
„Da li verujete da mi je Novak Đoković prvi čestitao na tituli? Kada sam posle meča uzeo telefon video sam njegovu glasovnu poruku od jednog minuta. On je legenda zato što je uek dostupan za savet, zaista želi da pomogne i zna da sasluša“, rekao je tada Hamad.
O tome koliko je Novak pomagao mladom Međedoviću govorio je i Hamadov otac Edo.
„Imamo sreće da smo završili i kod Novaka, hvala Bogu. Novak se stvarno trudi oko Hamada. Na sve načine: finansijski, mentalno i društveno. Sećam se drugog razgovora sa Novakom. Tada smo konkretno razgovarali oko koraka u Hamadovoj karijeri. On mi je predlagao ideje, šta da radimo u vezi sa Hamadom i sećam se da sam mu rekao da sve to košta. On nastavlja, predlaže mi trenera, priča kako ćemo, šta ćemo i dodaje da je Hamadovo samo da trenira, ostalo će da obavi on“, rekao je jednom prilikom Edo Međedović u intervjuu za „Sportal“.
Mladi srpski teniser ove godine imao je dva polufinala na ATP turnirima, u Gštadu i Astani čime je stigao i do 102. mesta na ATP listi.
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
SPORT
Šelton hvalio Novaka – ali priznao da je „krao“ od Nadala: „Podsećam na njega“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala