- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šelton hvalio Novaka – ali priznao da je „krao“ od Nadala: „Podsećam na njega“

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković Ben Šelton US Open
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
Pratite nas
Malo po malo od početka godine Ben Šelton pravio je sebi mesto u teniskom vrhu, a onda je do njega i stigao kada se plasirao u polufinale US Opena. Tada se susreo sa Novakom Đokovićem, a iako je delovalo da nema previše poštovanja prema srpskom asu, mladi Amerikanac pred Masters u Parizu poručio je da će Novak osvajati titule i za tri godine.
Pred polufinalni susret na US Openu sa Novakom Đokovićem, Ben Šelton, mladi američki teniser, najavljivao je da će iznenaditi srpskog asa, ali to mu prvi reket sveta nije dozvolio.
Kada je i sam Šelton shvatio koliko je Novak težak protivnik, sada ga gleda potpuno drugačijim očima i smatra da će Đoković još dugo biti u samom vrhu svetskog tenisa.
„Novak će i za tri godine osvajati turnire i biti među prvih pet na svetu“, rekao je talentovani Amerikanac u intervjuu za „Gazeta delo Sport“.
Međutim, koliko god poštovao Novaka, Šelton se najviše ugledao na Rafaela Nadala, proslavljenog španskog tenisera.
„Uvek sam pokušavao da ukradem neke tajne od Nadala. Divim mu se mnogo i verujem da ponekad na terenu podsećam na njega. Način na koji se borim, na koji se nikada ne predajem, sve su to njegove karakteristike koje sam naučio gledajući ga dok sam odrastao. Bio sam jedan od onih momčića koji su to oponašali u svakom meču. Zato se i nadam da ću imati borbeni duh kao on“, objasnio je Šelton.
U istom intervjuu američki teniser prognozirao je da bi u narednim godinama od mlađe generacije posebno mogao se istakne Janik Siner, italijanski teniser.
Janik Siner je samo godinu dana stariji od mene a postigao je toliko mnogo. Predvodi sjajnu generaciju mladih italijanskih tenisera i biće među petoricom najboljih narednih godina“, smatra Ben Šelton.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SPORT
Novak ostao zarobljen u Beogradu zbog problema sa letom: „Žao mi je“ /video/
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
SPORT
Medvedev dobio ruski derbi u Beču, Rubljov jači od Zvereva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala