- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je apsolutni vladar koji obara svoje rekorde: „Tri puta sam se vratio sa ivice!“

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković Grigor Dimitrov
Novak Đoković Grigor Dimitrov - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvojio je titulu na Mastersu u Parizu i tom prilikom istakao kako je ostvario neverovatan uspeh s obzirom na to da se tri puta vraćao sa ivice jer se mučio sa stomačnim virusom.
Izgubio je set protiv Talona Grikspora, Holgera Runea i Andreja Rubljova. U sva tri meča Novak Đoković imao je bolnu grimasu na licu, mučio se sa stomačnim virusom i nepristojnom publikom, ali znao je da fokus mora da mu ostane na cilju.
Novak Đoković i Grigor Dimitrov - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
SPORT
Grigor plakao, Novak ga tešio: Izvini, nije lako izgubiti finale /video/
A cilj je bio da protivnicima dokaže da je nepobediv i uspeo je! Uvideo je to Grigor Dimitrov koji je posle poraza i zaplakao jer je želeo da pruži više, ali nije mogao. Sa druge strane mreže bio je apsolutni vladar Pariza.
„Neverovatno da sam bio sposoban da osvojim titule posle teških uslova i situacije. Praktično sam se tri puta vratio sa ivice, četvrtak, petak i subota, bio sam blizu da izgubim. Nekako sam uspeo da pronađem brzinu kada je bilo potrebno“, rekao je Novak koji se tokom turnira suočio sa stomačnim virusom zbog kog u prethodnim mečevima nikako nije uspevao da pruži svoj maksimum.
Srpski as sedmi put u karijeri podigao je pehar u francuskoj prestonici po čemu je najuspešniji u istoriji tenisa, a to je bio i sa šest titula pa je tako samo poboljšao svoj rekord. Takođe, oborio je i svoj rekord po broju Masters trofeja jer je došao do jubilarnog broja 40.
Novak je u devet finala slavio sedam puta, a i ranije je u francuskoj prestonici držao čak nekoliko rekorda.
Osim najviše titula, ima i najviše finala, najviše uzastopnih titula (tri), kao i najviše uzastopnih finala ( po tri u dva navrata). Novak je teniser sa najviše mečeva (55) i pobeda (17) u Parizu, kao i sa najviše pobeda u nizu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
SPORT
Nepobedivi Novak je sedmi put šampion Pariza!
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
SPORT
Međedović: Novak mi pomaže na sve moguće načine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala